Zelf kipnuggets maken? Binnen deze 5 stappen heb je ze op tafel

Eten door Elsemieke

Wij zijn gek op eten en dus delen we zo nu en dan graag de lekkerste recepten met jullie. Als je ons ergens voor wakker kunt maken, is het dus wel voor kipnuggets. Ben jij ook dol op die smeuiige nuggets van McDonald’s? Goed nieuws! Met ons recept wordt zelf kipnuggets maken echt een eitje. 

Zelf kipnuggets maken? Binnen deze drie stappen heb je ze op tafel

Een sappig, mals kippetje is iets waar we echt vrolijk van worden. Liefst zitten wij elke week in de Mc Donald's te vertoeven, simpelweg omdat we dol zijn op kipnuggets. Frietsausje erbij en smullen maar! Omdat onze portemonnee dit helaas niet iedere week toelaat - en omdat de nuggets van de Mc Donald's echt niet zo gezond zijn - hebben we een eigen recept voor je!

Dit heb je nodig:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Chillivlokken

Hotspot-tip: Dit Amsterdamse restaurant serveert alleen nacho's en cocktails

zelf kipnuggets maken

Aan de slag met zelf kipnuggets maken:

Stap 1: Hmmm, het water loopt ons alweer in de mond als we denken aan de goddelijke kipnuggets op je bord. Begin met ongeveer drie eetlepels paneermeel op je bord en doe er dan drie eetlepels bloem bij.

Stap 2: Nu mag je los gaan met de smaken naar keuze. Gooi bijvoorbeeld wat paprika-, en knoflookpoeder in het mengsel en tik vervolgens wat chilivlokken naar smaak op de bloem.

Stap 3: Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm. Klop vervolgens een ei los en leg het stukje kipfilet hierin. Zorg ervoor dat beide kanten zijn bedekt met ei en leg het vervolgens in het bloemmengsel. Zorg ervoor dat alle kanten van het stukje kipfilet zijn bedekt

Stap 4: Leg nu de kipstukjes in de kom en zet deze een half uurtje 30 minuten in de koelkast. Dep het kippenmengsel daarna droog met keukenpapier.

Stap 5: Nu kun je de kipnuggets frituren of in de oven bakken. Ook kan je de kipnuggets nog in de airfryer doen. Ga je ze frituren, zorg er dan voor dat je genoeg olie gebruikt want de nuggets moeten tijdens het frituren volledig onder de olie staan. Binnen 5 minuten zijn ze ready to eat, supersnel!  Zet je de kipnuggets in de oven, bak ze dan in 30 minuten mooi goudbruin. Let op: keer de kipnuggets na 15 minuten even om!

Serveer de nuggets met bijvoorbeeld chilisaus, BBQ saus of een lekkere frietsaus. Bon appetit!