Déze McDonald's vervangt Franse friet door groentefriet

Eten door Rochèll

Kun jij ook zo genieten van een lekkere portie Franse friet bij de goude bogen? Nou, dat kan niet overal meer. Bij sommige filialen vervangen ze de heerlijke frietjes namelijk door groentefriet. Deze friet is gemaakt van bietjes, wortels en pastinaak. Niet helemaal wat je verwacht, toch? Van de McDonald's?

Staat er binnenkort een tripje richting Frankrijk op de planning, en stop jij graag langs de snelweg voor een korte snack bij de McDonald's? Dan hoef je daar geen franse friet te verwachten. Sinds deze week hebben alle filialen in Frankrijk hun Franse friet vervangen voor groentefriet. Maar geen paniek: dit is maar tijdelijk. De actie zal ongeveer drie á vier weken duren. 

Franse friet vervangen door groentefriet

Oké, je kunt nu dus opgelucht ademhalen. Het betreft tenslotte alleen de filialen in Frankrijk, en niet in Nederland. Waarom de McDonald's met deze tijdelijke actie komt? Marketingdirecteur Anne Lainé legt uit: "Hoewel voor onze klanten onze iconische Franse frietjes eigenlijk onvervangbaar zijn, kunnen ze een keer wat anders, wat variatie, ook wel waarderen." Met de actie hopen ze ook de band met de boeren in Frankrijk te versterken.

Meer op Instagram