Black Friday is in zicht: zo score jij de beste deals

(Web)shops door Maya Luz

Het is alweer november en dat kan maar één ding betekenen: Black Friday komt eraan! Dit is de tijd van het jaar om de beste deals te scoren en de items te kopen die je al zo lang wil hebben. Maar door al die mooie deals is het makkelijk om veel te veel geld uit te geven tijdens de sale. Heb jij een gat in je hand maar wil je dit jaar graag geld besparen? Met deze tips kom jij dit jaar niet in het rood te staan met Black Friday.

Lees ook: 10 geweldige tips die jij moet kennen om nog slimmer online te shoppen

Maak een wishlist

Met Black Friday is het makkelijk om je te laten meeslepen in alle kortingen en mooie aanbiedingen. Toch is het verstandiger voor je portemonnee om niet te veel af te wijken van je wishlist. Ga dus voordat Black Friday begint bij je favoriete winkels na wat je echt graag wil hebben en sla dit op in je wishlist. Door dit te doen voorkom je een hoop mogelijke miskopen. Je gaat Black Friday shoppen met een doel en je komt terug met wat je wilde. Hiermee haal je er een stuk meer voldoening uit en bespaar je mogelijk ook een hoop van je hard verdiende geld.

Hou sociale media in de gaten

Wanneer Black Friday eraan komt zullen deelnemende winkels hier hoogstwaarschijnlijk over posten op hun socials. Hou dus Instagram, Facebook, Twitter en misschien zelfs Tiktok goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de deals. Winkels kunnen bijvoorbeeld kortingscodes posten of aangeven wanneer de sale precies van start gaat. Door goed op de hoogte te zijn loop je niks mis en bespaar jij zo veel mogelijk centjes.

Wees er vroeg bij

Black Friday vindt officieel plaats op 25 november. Maar in Nederland komt het redelijk veel voor dat winkels de hele week of zelfs langer aanbiedingen hebben voor Black Friday. Zorg er daarom voor dat je precies weet wanneer de sale begint zodat je de items op je wishlist niet misloopt. Je kunt je eventueel ook inschrijven voor de online nieuwsbrief van je favoriete winkel om ervoor te zorgen dat je niks mist!

Check de prijzen voordat de sale begint

Black Friday staat bekend om hoge kortingen en vechten om die laatste afgeprijsde televisie. Want wanneer ga je nou ooit nog zo'n goede deal krijgen? Nou, soms vallen die deals flink tegen. We hebben weleens eerder gezien dat winkels hun prijzen met Black Friday amper of helemaal niet verlagen. En dit terwijl ze toch trots adverteren met hun grootse Black Friday deals. Om te voorkomen dat je hier intrapt is het verstandig om de prijzen van de items op je wishlist goed in de gaten te houden in de periode voor Black Friday. Schiet de prijs ineens omhoog en gaat deze weer terug naar de originele prijs op Black Friday? Dan is het geen goede deal! Wees goed op je hoede!

Hou je aan je budget

Hiermee komen we eigenlijk weer terug bij het eerste punt. Naast het maken van een wishlist is het ook verstandig om een budget voor jezelf op te stellen. Wees streng voor jezelf! Het zijn zware tijden en we moeten daarom extra zuinig zijn met onze financiën. Black Friday is natuurlijk hartstikke leuk! Maar je hoeft er niet door failliet te gaan.

via GIPHY

Lees ook: 8 jurken met lange mouwen die perfect zijn voor de herfst