10 geweldige tips die jij moet kennen om nog slimmer online te shoppen

Fashion door Zora

Online shoppen is ergens waar wij bij de redactie heel erg goed in zijn. Er liggen regelmatig heel wat pakketjes voor de deur en ook voor jullie zoeken we vaak de leukste items uit voor artikelen. Je kan wel stellen dat we inmiddels heel wat ervaring hebben opgedaan! De beste tien tips die wij hebben willen wij met jou delen zodat jij nog slimmer online kan winkelen.

1. De juiste maat

Er is haast niets vervelenders dan geduldig moeten wachten op je pakketje en dat jij het kledingstuk niet past. Gelukkig hebben de meeste webshops maattabellen waaraan jij kan zien welke maat je nodig hebt. Meet jezelf op en bewaar het in een bestandje op je computer of mobiel zodat jij het altijd bij de hand hebt. Check ook regelmatig of je maat veranderd is. 

2. Materialen

Tijdens het online winkelen kun je helaas niet voelen, maar je kunt wel bij de omschrijving kijken naar het materiaal dat is gebruikt. Als je op zoek bent naar getailleerde kleding dan kun je beter gaan voor dikkere materialen. Lichte materialen zijn niet heel vergevend, bewaar deze voor meer loszittende, niet getailleerde items. Ben je niet zeker over welke materialen jij fijn vindt? Check dan de labels van jouw favoriete kledingstukken!

3. Nieuwsbrieven

Heb jij een aantal favoriete webshops waar jij vaak winkelt? Dan is het waard om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Hier krijg je vaak bericht over aankomende sales, speciale kortingen en ben jij een van de eersten die op de hoogte is van speciale collecties. Volg ook jouw favoriete merken op social media!

4. Loyalty programma's

Soms kun jij je ook aanmelden voor een loyalty programma, bijvoorbeeld bij H&M! Je spaart punten voor korting, gratis verzendkosten en andere leuke extra's.

5. Gratis verzending & retour

Voordat jij je virtuele winkelmandje vult, is het handig om te kijken naar de verzend- en retourkosten. Bij veel online winkels is het gratis. Mocht dat niet zo zijn, kun je het beste zorgen dat jij meerdere maten bestelt. Je moet het dan alsnog retour sturen, maar je hoeft niet nog een bestelling te plaatsen. Kijk ook of er opties zijn om het gratis op te halen in de winkel of bij een afleverpunt.

6. Filteren

Gebruik de filteropties in jouw voordeel zodat jij niet door het hele assortiment hoeft te scrollen. Vooral bij grotere webshops zoals ASOS en De Bijenkorf is het handig. Je kunt vaak op categorie, kleur, maat en pasvorm filteren. Ben jij wat langer of juist petite? Bij sommige webshops, zoals Boohoo, kun je ook daarop filteren.

7. Kortingscodes

Loop geen kortingscodes mis! Doe een snelle google search om korting te pakken of voor gratis verzendkosten. Ben je student? Check ook of jij studentenkorting kan krijgen!

8. Shop samen

Nog een geldbesparende tip is om samen te bestellen met een vriendin en daardoor de eventuele verzendkosten te delen. Bij webshops buiten Europa betaal je vaak meer of krijg je vanaf een bepaald bedrag de verzendkosten gratis.

9. Lees de reviews

Lees de reviews om teleurstelling te voorkomen. Soms laten klanten weten of een kledingstuk groter of kleiner valt dan normaal of bijvoorbeeld dat de kwaliteit tegenvalt. Zijn er video's beschikbaar? Kijk hier ook naar om een beter beeld te krijgen van het item dat jij wil bemachtigen. Vaak staat er in de omschrijving ook bij welke maat het model draagt en hoe lang zij of hij is. Is ze groter? Dan valt het kledingstuk bij jouw langer en andersom.

10. Laat items in het mandje liggen

Ben je een beetje geduldig? Laat de items een tijdje in het mandje liggen. Webshops zijn zo slim dat ze aan de hand van cookies kunnen bijhouden wanneer jij producten in je mandje hebt liggen en sturen ze je een herinneringsmail met een kortingscode om je over te halen tot aankoop. Zorg wel dat je ingelogd bent!

Veel shop plezier!