Wil jij online kleding verkopen? Met deze tips is succes gegarandeerd

(Web)shops door Zita

Als je je kledingkast opruimt, houd je misschien wel een hoop zakken over met kleding die je niet meer wil hebben. Je kiest ervoor om deze kleding te doneren of naar de kringloop te brengen. Online kleding verkopen is ook een goede optie. Je maakt hiermee niet alleen een ander blij, maar je verdient zelf ook een zakcentje extra. Met de tips die we je geven in dit artikel, verkoop jij met succes je kleding online.

Waarom online kleding verkopen?

Online kleding verkopen heeft verschillende voordelen. Als eerst is het goed voor het milieu om jouw kleding online te verkopen. Je draagt namelijk bij aan de vermindering van afval op onze planeet. Daarnaast verleng je de levensduur van een kledingstuk als je online kleding verkoopt, omdat je geen nieuwe kleding koopt en er niet iets nieuws gemaakt wordt.

Een ander voordeel is dat je geld verdient met online kleding verkopen. Zeker wanneer je even krap bij kas zit, is het fijn om hier en daar wat bij te verdienen. Sommigen ervaren online kleding verkopen wel als iets lastigs, dus daarom geven we je graag een aantal handige tips.

1.    Kies het juiste platform

Er zijn verschillende platformen waar je online kleding verkoopt. Denk aan platformen als Vinted, Marktplaats, The Next Closet, maar ook Instagram en Facebookgroepen. Maak een account aan en promoot dit account ook bij je vrienden en op socials. Zo zijn mensen ervan op de hoogte dat je online kleding verkoopt.

2.    Maak goede foto’s

Omdat mensen de online kleding niet kunnen passen, is het erg belangrijk om goede foto’s van het kledingstuk te uploaden. Denk bij het maken van de foto’s aan goede belichting en dat het van verschillende kanten is gefotografeerd. Speel daarnaast ook je eigen paspop. Mensen vinden het fijn om te zien hoe een bepaald kledingstuk staat bij iemand. Plaats daarom ook altijd een foto dat je het kledingstuk aanhebt.

3.    Zet er specificaties bij

Naast goede foto’s willen mensen die online kleding kopen ook de specificaties van een kledingstuk ziek. Heeft het kledingstuk afwijkingen of is het ergens kapot? Hoe lang zijn de broekspijpen? Valt het kledingstuk klein of juist groot uit? Dit zijn allerlei vragen die je krijgt als je het niet bij het product zet. Wees het dus al een stap voor door het zelf neer te zetten.

online kleding verkopen
Beeld: Pexels

4.    Reageer actief op mensen

Ondanks dat je misschien alle specificaties hebt neergezet, zijn er altijd mensen die vragen stellen over het kledingstuk. Het is belangrijk om altijd en snel te reageren op deze mensen als je online kleding verkoopt. Hierdoor vertrouwen mensen je sneller als koper en zijn ze sneller geneigd om een kledingstuk van jou te kopen.

5.    Vraag niet een te hoge prijs

Het liefst zouden we bakken met geld verdienen met online kleding verkopen. Wanneer je dit consistent doet, lukt dit misschien wel, maar onthoud dat je kledingstukken niet voor een te hoge prijs verkoopt. Mensen betalen nu eenmaal liever niet te veel geld voor tweedehands kleding. Kijk dus goed naar wat het product origineel kostte en zit met je prijs onder andere verkopers.

6.    Vraag om recensies

Tenslotte spelen recensies ook een grote rol bij online kleding verkopen. Ook hierbij geldt dat mensen sneller geneigd zijn om kleding te kopen van mensen met (veel) goede recensies. Wanneer iemand iets van jou heeft gekocht, vraag dan of ze een recensie achterlaten. Een hoge recensie krijg je door snel kledingstukken op te sturen en snel te reageren. Voor wat, hoort wat, toch?

Wanneer je deze tips in je achterhoofd houdt als je online kleding verkoopt, is succes zeker gegarandeerd.