Met deze Vinted tips scoor jij de leukste items

(Web)shops door Chloe

Als je Vinted eenmaal hebt ontdekt dan kan je nooit meer zonder. Die leuke jurk die er niet meer in je maat is? Vinted heeft hem waarschijnlijk wel. Als je weet wat je doet kan je op Vinted echt de leukste items scoren en wij vertellen je hoe. 

Zoek gericht

Wanneer je weet wat je wilt is het belangrijk dit zo specifiek mogelijk te beschrijven. Dus tik niet alleen ‘rok’ in de zoekbalk, maar wees duidelijker. Zoek je een lange, midi of korte rok? Welk materiaal moet het rokje zijn? En wil je er een patroon op of juist niet? Hierdoor krijg je veel meer items die passen bij wat je zoekt. Zo hoef je niet eindeloos te scrollen door alle opties.

Filter de resultaten

Heb je de juiste zoektermen gebruikt? Schakel dan filters in om je zoektocht nog verder te specificeren. Filter de juiste maat eruit en zorg ervoor dat als je op zoek bent naar een specifiek merk ook deze invult. 

Gebruik meerdere talen

Hoe vaak we ons droomitem wel niet vinden bij iemand die helemaal niet in Nederland woont. Vinted wordt in ontzettend veel landen gebruikt. Wanneer jij zwarte laarzen zoekt zal je dit waarschijnlijk intikken in de zoekbalk, maar dit is natuurlijk niet hoe iemand uit bijvoorbeeld Frankrijk ze zou beschrijven. Probeer daarom met Google Translate je zoekopdracht ook in andere talen uit te voeren. Vooral in Frankrijk en Spanje zijn genoeg pareltjes te vinden.

Bied lager

Wil je jouw favoriete item scoren voor een fijn prijsje? Bied dan onder de vraagprijs. Dit is op Vinted heel normaal. Je kan tot 40% onder de vraagprijs bieden. Als de verkoper niet akkoord gaat kan hij of zij ook een tegenbod uitbrengen. Zo komen jullie ergens in het midden uit en zijn jullie beiden tevreden.

Stel vragen

Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen te komen staan. Vraag daarom gewoon aan de verkoper of het item gebruikerssporen heeft en zo ja, welke. Ook kan het helpen om de mouwlengte of omtrek van de taille te vragen. Het is natuurlijk zonde om iets te kopen wat je vervolgens niet past. Vooral omdat de verzendkosten soms bijna even duur zijn als het item dat je koopt. Toch een miskoop gedaan? Dan kan je deze gelukkig ook zelf weer op Vinted verkopen.