Rachel Hazes over verslavingsperiode André Hazes: "enorm veel gehuild"

Celebs door Elsemieke

In de Videoland-documentaire Crossroads praat de André Hazes openhartig over de periode waarin hij verslaafd was aan drank en drugs. Zijn moeder Rachel zweeg lange tijd over de verslavingen van haar zoon, maar in weekblad Story is ze nu voor het eerst open.

Rachel Hazes over verslavingen André

Nu de documentaire CrossRoads uit is, vind Rachel Hazes het lastig om de beelden terug te zien waar haar zoon openhartig spreekt over zijn drang om een einde aan zijn leven te maken. “Dat vond ik zo heftig. Het is heel naar wanneer je je zoon hoort zeggen: Ik heb geen zin meer in het leven. Dat is het ergste wat je als moeder kunt horen. We hebben toen ook allebei gehuild. Dat was ook voor het eerst dat ik André hoorde huilen. Hij hield zich altijd groot. Dat kon hij niet meer. Ik word nog steeds verdrietig als ik aan dat moment terugdenk.”

Sarah van Soelen over André Hazes: "door mij de 28 jaar gehaald"

28e verjaardag

Rachel wist in eerste instantie ook niet dat André Hazes verslaafd was. "We zijn altijd een familie geweest waarin alles besproken kon worden. En dan geloof ik mijn kind als hij het ontkent.” Sarah van Soelen, de ex van André, is minder blij met de documentaire. "Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn 28ste verjaardag heeft gehaald. En in die documentaire word ik weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was. Terwijl ik denk: zonder mij was je nog verder de afgrond ingegaan." Wel hoopt ze dat André nu gelukkig is. |Maar ik houd mijn hart vast, want straks komen de optredens weer. Ik hoop, en dat gun ik hem, dat hij weer gaat knallen op het podium. Want dat kan hij als geen ander.”