5x tips om als als vrouw veiliger alleen te kunnen reizen

Reizen door Mozhda

Wanderlust: het diepe verlangen om te reizen en nieuwe dingen te zien. Herkenbaar voor velen! We craven om naar een onontdekt land te reizen. Ergens, ver van hier… Maar voordat je als vrouw alleen de wereld gaat ontdekken, moet je je goed voorbereiden. In dit artikel geven we je 5 tips om als als vrouw veiliger alleen te kunnen reizen.

1. Research, research en nogmaals research!

Ga niet als een ‘kip zonder kop’ ergens naartoe. Doe onderzoek over de plaats waar je heen wilt gaan. Breng jezelf niet in gevaar en zoek geen risico’s op. Al helemaal niet wanneer je alleen reist! Op de website van de Rijksoverheid kun je checken welke landen veilig zijn. Het is handig om bepaalde nuttige zinnen van de lokale taal te leren. Hoewel Engels een internationale taal is zijn er genoeg mensen die het niet spreken.

2. Reis in groepsverband

Alleen reizen betekent niet dat je helemaal alleen hoeft te zijn! Er zijn genoeg organisaties die groepsreizen organiseren. Je kunt natuurlijk ook met je vrienden reizen. En misschien is het toch wel leuker om in groepsverband een rondleiding van een gids te krijgen. Zo krijg je nét dat stukje extra info, en kun je onder begeleiding bijzondere plekken ontdekken.

3. Reis niet met dure kleding, sieraden en tassen

Laat je waardevolle spullen thuis. Zelfs in de veiligste landen heb je onveilige buurten. Iedereen kan op elk moment risico lopen. Word niet de prooi van criminelen.

4. Pas je kleding aan

Oftewel: pas je aan je omgeving aan. In veel culturen is het not done om je huid te laten zien. Voordat je het weet word je geïntimideerd of gearresteerd. Hou daarom altijd rekening met de cultuur van het land. Dit is natuurlijk ook een stukje respect. Neem altijd extra kleding mee om je op ieder moment te kunnen bedekken.

5. Zorg dat je de meest bekende scams kent

Vooral in Azië barst het van de scams. Mensen doen er alles aan om geld te krijgen. Volgens Away We Go – een reisblog voor avonturiers en actievelingen – lichten mensen in Bangkok je op door gratis tuktuk ritjes aan te bieden. Daarnaast kun je veel behulpzame mensen ontmoeten, die zogenaamd 'sympathiek' zijn. In werkelijkheid willen ze je alleen maar scammen.