Monique Westenberg over breuk met André Hazes: "ik haatte hem"

Celebs door Elsemieke

Twee jaar lang is André Hazes gevolgd voor de docu 'André Hazes': het echte verhaal van André. Hierin gaat hij 'de strijd aan, en vooral met zichzelf', aldus Videoland. Inmiddels staat de gehele documentaire online en ook zijn ex Monique komt aan bod. Ze vertelt onder andere over de moeilijke periodes waarin zij en André uit elkaar gingen.

Monique Westenberg over breuk met André Hazes

André Hazes genoot in het begin van zijn carrière van alle aandacht, de feesten en de erkenning. Erkenning die hij van zijn vader nooit heeft kunnen krijgen. Iemand die hem wel erkenning wilde geven, was Monique Westenberg. Toch was de zanger vaak niet in staat haar liefde te ontvangen. De relatie ging dan ook tot twee keer toe voorbij. Monique vertelt hier openhartig over in de documentaire 'Crossroads', die nu op Videoland staat.

Tot over mijn oren verliefd

Monique begint met te vertellen met hoe zij en André elkaar zo'n tien jaar geleden leerden kennen door een gemeenschappelijke vriendin. Na een etentje en een zoen was het raak. "Na twee weken stond 'ie voor mij deur en zei hij: 'Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben tot over mijn oren verliefd." De twee kregen uiteindelijk een zoontje samen, maar de zanger brak alsnog met Monique. Na een korte romance met Bridget Maasland kwam André hier weer op terug en vroeg hij de moeder van zijn zoontje ten huwelijk.

André Hazes open over drugsverslaving: "acht gram coke en twee flessen wodka"

Slechts drie maanden later zet André Monique weer aan de kant. "Ik zat zeker op een roze wolk, samen. Elke dag hadden we het erover. Dat was hartstikke fijn", aldus Monique. André zegt hierover in de docu: "Je komt tot de realisatie: misschien is dit toch niet wat ik wil. Zij is nu weer opnieuw verliefd geworden op deze man, maar ik ga niet volhouden dit te zijn." Een romance met Sarah van Soelen volgt, met wie hij nu ook niet meer samen is.

Grote liefde

Voor Monique komt het nieuws dat André hun relatie wil beëindigen totaal onverwachts. "Ik haatte hem. Zoveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap, echt een klap. Ik had het niet aanzien komen door hoe het thuis was." Monique wilde dat André vooral zichzelf was. "Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien." Monique ziet André ondanks alles nog steeds als haar grote liefde. "Hoe je nu bent, heb ik altijd gewild", zegt ze tegen de zanger. "Nu zijn wij niet samen, dat vind ik moeilijk. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben veel te bang."