Gek op planten? Dan moet je deze 6x Instagrammable planten hebben

Vrije tijd door Zita

Als je van planten houdt, staat je woning vast voor een groot deel vol met deze groene vrienden. Dat snappen we helemaal, want planten geven een fijne sfeer aan je kamer. Als je een echte liefhebber bent, vind je het niet alleen leuk om ze te verzorgen, maar maak je vast ook foto’s van je planten. Er zijn een aantal planten die écht Instagram-waardig zijn. Ben jij een echte plantenlover en nog op zoek naar Instagrammable planten? Laat je dan inspireren door dit artikel.

Planten zijn trending

Tegenwoordig zijn kamerplanten helemaal trending onder millennials. Zogeheten 'plantfluencers' laten zien dat een plant je woning een fijne aesthetic geeft en dat is ook zeker waar. Dat fijne sfeertje van die mooie planten delen we dan ook graag met onze vrienden op socials. Ben je op zoek naar de beste Instagrammable planten of wil je simpelweg een nieuwe aanwinst voor je collectie? Lees dan snel verder.

1.    Aloë vera

De aloë vera is een perfecte kamerplant voor mensen die niet heel goed zijn in planten verzorgen (oops..). Deze plant heeft namelijk erg weinig water nodig, maar is wel de perfecte plant om jouw woning op te pimpen. Daarnaast gebruik je deze plant óók nog voor je huidverzorging. Snijd een stengel af en smeer de gel op je huid als je bent verbrand. De gel werkt als een natuurlijke after sun. Win-win!

2.     Begonia corallina

Deze plant heeft niet alleen een prachtige naam, hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Deze stippenplant zet je neer op een tafel, wandrek, kast of hang je op in een macramé plantenhanger voor een echte Instagrammable look. De stippen op deze plant maken hem heel uniek en dus zeker Instagram-waardig.

3.    Vioolbladplant

Als je op zoek bent naar een grote kamerplant die je wil showen op Instagram, kies dan voor de vioolbladplant (of tabaksplant). De bladeren van deze plant worden supergroot, soms zelfs groter dan je eigen hoofd. Perfect om een selfie mee te nemen.

4.    Monstera

Wie kent hem niet: de welbekende monstera (oftewel gatenplant) is ook een pareltje. Wanneer je deze plant verpot, groeit hij uit tot een ware jungleplant. Als je woning niet heel groot is, moet je hier dus wel mee uitkijken. Desondanks is het een perfect plaatje voor Instagram.

5.    Pannenkoekenplant

Een andere bekende kamerplant die z’n terugkeer heeft gemaakt uit de jaren ’70 is de pannenkoekenplant. Deze retro kamerplant heeft platte, ronde bladeren, die op kleine pannenkoekjes lijken. Wie wil dit nu niet op z’n Instagramfeed zien?

6.    Zaagcactus

Cactussen doen het ook altijd goed in de woonkamer én op Instagram. Vooral deze zaagcactus. Waarvan de bladeren lijken op, je raadt het al, zaagjes. Ook deze plant zet je neer of hang je op, dus je fotografeert hem vanaf de perfecte hoek.