Jutta Leerdam over breuk met Koen Verweij: "speelde al langer"

Celebs door Elsemieke

Jutta Leerdam en Koen Verweij besloten in augustus uit elkaar te gaan. "We zitten in verschillende fases van ons leven en zijn niet meer de match die we ooit waren. Ik gun hem het allerbeste", zo schreef Jutta op Instagram. Bij de presentatie van haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma in Wolvega vertelt ze voor het eerst over de breuk.

Jutta Leerdam openhartig over breuk met Koen Verweij

Ze leerden elkaar kennen op de schaatsbaan, werden smoorverliefd en woonden samen, maar dat is nu over. De relatie tussen Jutta Leerdam en Koen Verweij is na vijf jaar voorbij, zo lieten ze afgelopen augustus weten. Volgens de geruchten is Koen meerdere keren vreemdgegaan, onder andere met een meisje in een Haarlemse nachtclub. Na haar relatiebreuk met Koen had Jutta het heel moeilijk. "Het speelde al langer", zei ze bij de presentatie van haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma in Wolvega. 

Liefdespartners en vrienden

"Het is moeilijk als je tijdens een olympisch seizoen voelt dat je relatie niet helemaal lekker gaat. Natuurlijk was dat deze zomer ook zo. Dan is het officieel klaar. Je bent heel veel met elkaar geweest, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Het was heel erg wennen. Het was niet makkelijk." Koen gaf Jutta veel zelfvertrouwen. "Het is gek dat je dat niet meer met iemand deelt. We waren meer voor elkaar dan zakelijk: we waren liefdespartner en vrienden."

Schaatsen als afleiding

Jutta focust zich nu op het schaatsen. "Het eerste wat ik denk als er iets gebeurt: ik wil niet dat het mijn schaatsen beïnvloedt. Ik kom dan in een tunnelvisie terecht. Ik weet niet of iets me ooit van mijn stuk brengt." Jutta vindt het wel lastig om steeds in de media te zijn. "Maar als er dingen om mij heen gebeuren, ga ik heel erg in de focusmodus voor mijn sport." Als Jutta niet zou schaatsen, zou ze zichzelf saboteren. "Sterker nog: ik probeer me juist extra te focussen op mijn sport. Als dat goed gaat, ben ik ook gelukkig."