Zo rol je je burrito op als een pro

Eten door Anne-Fleur

Op de lijst van dingen waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden, but we do: dé hack om je burrito op te rollen als een pro. Het is (gelukkig) makkelijker dan je denkt en we kunnen het gesmeer met vallende inhoud en dergelijke eindelijk gedag zeggen. Benieuwd naar hoe je je burrito wel goed oprolt? We hebben namelijk dé tip en hét filmpje gevonden met de perfecte uitleg. 

Burrito's eten

Burrito day is our favorite day en we kunnen het eigenlijk niet vaak genoeg eten. Het is makkelijk, je hoeft er maar weinig voor te doen en het is een heuse serotonin booster. Wat we volgens ons ook wel kunnen stellen is dat het allemaal leuk en aardig is, totdat je je wrap moet oprollen. Vaak proberen we al niet eens meer en nemen we genoegen met een uit elkaar vallende burrito. Hello plakkerige en vettige handen. Met die tip die we gevonden hebben, zijn deze twee verschijnselen gelukkig verleden tijd. En zó pas je de hack toe. 

Zo kun je burrito's oprollen als een pro

Het is écht makkelijker dan je denkt. Het gaat zo: je vouwt allereerst, nadat je alle inhoud in het midden van je wrap hebt gelegd, de zijkanten naar binnen. Daarna vouw je de onderste helft helemaal naar boven en vouw je het 'flapje' onder je inhoud. Vervolgens vouw je de zijkanten van de bovenste helft nog naar binnen en dan is het rollen maar. Je burrito zit muurvast. Sowieso dat er niks meer uit valt én dat je handen gewoon schoon blijven. Appeltje eitje. 

Handige hack

Nog niet helemaal overtuigd over de werking van deze hack óf moet je het gewoon even voor je zien? Gelukkig hebben we ook nog eens de perfecte video gevonden die je precies laat zien hoe het moet. Video op repeat en oefenen maar. Veel (eet)plezier! 

Lees ook: Wat is de beste kaas voor op een tosti?