Kijkers leven mee met helse bevalling van 19-jarige Nica in Vier Handen Op Één Buik

Media door Elsemieke

In Vier Handen op Een Buik loodsen BN'ers de tienermoeders en -vaders door deze bijzondere en spannende tijd. Inmiddels is het nieuwe seizoen in volle gang. Deze week is het de beurt aan zangeres Tabitha, die de 19-jarige alleenstaande moeder Nica begeleidt. 

Twitter leeft mee met 19-jarige Nica: 'wat een helse bevalling'

In Vier handen op één buik volgen we jonge meiden die in verwachting zijn van een kindje. Ook dit seizoen krijgen zij weer hulp van bekende moeders én vaders. Kim Kötter, Heleen van Royen, Tabitha én Özcan Akyol met zijn vrouw Anna van den Breemer doen dit seizoen mee. Nadat de ouders van Nica een jaar geleden gescheiden zijn, woont ze samen met haar zusje bij haar vader. Hoewel haar eigen vader haar zwangerschap steunt, hoeft ze van de vader van haar aankomende kindje niks te verwachten, zo legt ze uit. "Zijn ouders waren er niet blij mee. Zij willen het kindje niet, geloven niet dat het van hem is. Nou helemaal prima."

Dit zijn de BN'ers die de jonge moeders helpen in Vier Handen Op Een Buik

Helse bevalling

Ook in haar bevalling staat Nica super nuchter. Ze wil graag thuis bevallen. "Ik heb niet zoveel met ziekenhuizen. Als het thuis kan, doe ik het liever thuis. Ik denk altijd, het komt allemaal wel goed, dus ik heb ook niet echt een ziekenhuis nodig. Ik heb in Afrika vrouwen in taxi’s zien bevallen, dus als zij dat kunnen moet ik het ook wel kunnen." Wanneer de bekende moeder Tabitha haar vraagt hoe het voelt dat Nica's moeder haar in de steek laat, is ze daar onverschillig in. "Het heeft me eigenlijk veel rust gegeven dat ik haar niet meer spreek. Maar tuurlijk mis je altijd wel iemand." Tabitha herkent zichzelf in Nica. "Ze vindt het lastig om de diepte in te gaan. Denk dat de dingen die haar nog veel pijn doen, dat ze daar bewust vandaan blijft. Dat muurtje wat ze om zich heen heeft is had ik vroeger ook."

Weglopen voor problemen

Eenmaal in het ziekenhuis voor de bevalling, wil het maar niet opschieten met de ontsluiting van Nica en gaat alles anders. Huilend vraagt ze om een keizersnede. "Ik kan echt niet meer!" Uiteindelijk bevalt ze van een gezond jongetje: Mica. Als Tabitha haar later een bezoekje brengt, blijkt dat Nica weer contact heeft met haar moeder. "Je mag trots op jezelf zijn dat je niet wegloopt. Vandaag was een bijzondere dag. Het is een dag waarop ze iets heeft doorbroken", aldus Tabitha.