Hoe is het nu met: Noah van Vier Handen Op Eén Buik?

Media door Juliët

Noah Nieuwenhuis (23) deed in 2020 mee aan het programma Vier Handen Op Eén Buik. Ze was 19 jaar oud toen ze onverwachts zwanger werd van haar zoontje Chez (3). Hoe gaat het nu met haar? Ze vertelt het aan Ze.nl.

Noah is inmiddels 23 jaar en woont samen met haar zoontje Chez in het centrum van Assen. Als tiener keek Noah graag naar het programma Vier Handen Op Eén Buik. Toen ze onverwachts zwanger raakte van Chez stond haar wereld op zijn kop. Om aan mensen te laten zien dat moeder zijn toch kan op zo’n jonge leeftijd, wilde ze graag meedoen aan het programma Vier Handen Op Eén Buik. “Voor mijzelf wilde ik een soort documentaire, die ik altijd nog terug kan kijken”, vertelt ze.


Goede band met Kim Kötter

Tijdens het programma Vier Handen Op Eén Buik kreeg Noah hulp van Kim Kötter, BN’er en moeder van drie zoontjes. “Ik wist echt niet wie er voor mijn deur zou staan. Die opnames zijn niet fake. Ik had met Kim een hele leuke band. Kim had zelf ook te maken met vroeggeboortes, dus zij wist goed hoe alles in elkaar zat. We matchen heel erg goed met elkaar. Ze was voor mij echt een grote zus. Haar man Jaap is er ook veel voor ons geweest. Dat was echt heel erg fijn.”
 

Verschillend persoon

Toen Noah zwanger werd van Chez kwam haar leven er anders uit te zien. “Vóór mijn zwangerschap was ik heel erg chaotisch. Ik was eigenlijk nooit thuis. Ik sliep altijd ergens anders, met name bij mijn vriendinnen. Ik spijbelde van school. Mijn moeder noemde mij altijd het ‘zwervertje’. Ik was jong en ik wilde graag ontdekken.” Tegenwoordig staat ze heel anders in het leven. “Destijds deed ik ook veel sneller bepaalde uitspraken, zonder erover na te denken. Je wordt natuurlijk ook ouder. Toen ik een kindje kreeg, kreeg ik ook ineens enorm veel verantwoordelijkheid erbij. De persoon die ik toen was, was vooral een jong meisje. Dat ben ik niet meer.”
 

Hoe gaat het nu?

Sinds kort werkt Noah als zonne-energie adviseur bij een bedrijf dat zonnepanelen verkoopt. “Ik vind het heerlijk om te werken, het is een hele leuke baan. Mijn opleiding sluit eigenlijk helemaal niet aan op hetgeen wat ik nu doe. Ik heb namelijk de opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd. Toen ik zwanger raakte heb ik deze opleiding afgerond op niveau 3.”

Het moederschap

Het moederschap bevalt Noah erg goed. “Ik ben enorm gegroeid als persoon. Nu ben ik vooral een volwassen vrouw, die voor haar kindje zorgt en het huishouden doet. Ik ben natuurlijk ook heel erg gefocust op de toekomst, ook samen met de kleine. Ik wil een goede toekomst voor Chez en alles voor hem kunnen betalen. Ik wil goed sparen en opzoek gaan naar een studie die bij mij past. Het liefst zou ik nog een extra diploma willen behalen.”

Zoontje Chez gaat binnenkort naar de basisschool “Ik denk dat dat wel goed is voor hem. Hij is nu namelijk vooral gericht op mij. Daarnaast vind ik het voor mezelf ook prima. Chez vraagt natuurlijk veel aandacht. Dat vind ik helemaal niet erg, maar het is soms ook wel even fijn om je eigen ding te kunnen doen”, vertelt ze. Noah heeft nog wel een grote kinderwens. Ze vindt het aan de ene kant heel fijn om alleenstaande moeder te zijn, maar aan de andere kant zou ze ook nog wel graag meer kinderen willen.

Noah en Chez

 

Terugblik op het programma Vier Handen Op Eén Buik

Toen de opnames van Vier Handen Op Eén Buik begonnen, is Noah bij de familie van Rick in huis gaan wonen. Een erg lastige periode, vond ze. “Ik was toen een meisje van 20 met een 1-jarig kind. Er komen natuurlijk ineens twee verschillende opvoedstijlen bij elkaar. Dat botst gewoon. Daarnaast werd ik vaak ‘verwend’ of ‘prinsesje’ genoemd, terwijl ik juist altijd gemotiveerd ben om te werken. Destijds wilde ik ook werken, maar het kwam er gewoon niet van. Het werd gewoon best wel veel.”

Noah kreeg in diezelfde periode van Vier Handen Op Eén Buik slecht nieuws te verwerken. “Bij mijn moeder werd borstkanker geconstateerd, en haar vriend bleek leukemie te hebben. En dan heb je ook schoonouders waar je niet meer mee om kunt gaan. Die eigenlijk niet echt inzien dat je het best moeilijk hebt op die leeftijd. Inmiddels is de band tussen mij en mijn schoonvader gelukkig wel verbeterd."

Positieve ervaring

Al met al kijkt Noah positief terug op haar deelname aan het programma Vier Handen Op Eén Buik. “Ik heb hele leuke draaidagen gehad, met een heel leuk team. Het was vooral een hele mooie ervaring.” Ook werd aan Noah gevraagd of ze opnieuw mee zou willen doen aan Vier Handen Op Eén Buik. “Ik zou op zich wel mee willen doen aan een ‘hoe gaat het nu met’, want dan kan ik zien hoe ik nog meer gegroeid ben.” Weer een heel nieuw programma opnemen, dat hoeft voor Noah niet. “Ik heb geen zin om weer bepaalde reacties van mensen te krijgen.”
 

Boodschap aan andere tienermoeders

Noah wil nog wat meegeven aan andere tienermoeders. “Onderbuikgevoel is heel belangrijk. Luister naar je gevoel en luister naar hetgeen wat voor jou goed voelt. Het is voor anderen heel makkelijk om te oordelen, maar ik denk dat je vooral voor je eigen leven moet gaan en daarbij je moederinstinct moet volgen. Blijf vooral je eigen ding doen."