Kijkers vol lof over Harry Piekema in Expeditie Robinson aflevering 4: "wat een held"

Media door Elsemieke

In totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022 gaan de strijd aan in Maleisië., maar het is Harry Piekema die het in aflevering 4 van Expeditie Robinson opvalt. Door zijn kracht én positiviteit weet hij zowel de harten van zijn teamgenoten als de kijkers te winnen. 

Kijkers vol lof over Harry Piekema in Expeditie Robinson aflevering 4: "wat een held"

Ze stonden klaar voor de individuele proef: Harry Piekema, Thijs Boermans en Mike Weerts. Hun uithoudingsvermogen was hard nodig om zakken zand van tweeëneenhalve kilo boven het hoofd te houden. Harry Piekema ging, slim als hij is, goed van start. Hij hield meteen de zak hoog met één arm. Mike begon met twee armen, maar besefte al snel dat dit niet goed werkt en ging ook over naar een. Mike is de eerste die opgeeft en zijn zakken laat zakken. Uiteindelijk was het Thijs die er met de winst vandoor ging en hij mag kiezen tussen eten voor de groep of een koker. Net als iedereen in de vorige spellen, kiest hij voor het eten.

Toch is het Harry die de kijkers doet smullen van empathie, want ook bij de immuniteitsproef doet hij het goed. Het team moet de leider volgen met een baal van 110 kilo kokosnoten. Harry zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de kokosnoten op zijn rug terecht komt. Als er een toren gebouwd moet worden van balletjes die op kokers worden gelegd, verliest leider Niek helaas het spel van April. En dus moet het groene team wéér naar de eilandraad.

Kirsten Westrik verlaat Expeditie Robinson in aflevering 4

Na de stemming is het wel snel duidelijk: alle stemmen - behalve haar eigen stem natuurlijk - gaan naar Kirsten Westrik. "Natuurlijk, ik zit in een enorme gevarenzone - dat voel ik wel. Maar het hoeft voor mij nog niet te eindigen", zei Kirsten nog. Helaas moest ze het spel verlaten. "Ik zag hem wel een beetje komen, ik ben niet heel verrast. En het is goed zo", zegt ze met tranen in haar ogen. "Ik vind het heel jammer, maar het zijn ook tranen van geluk, omdat ik dit allemaal heb mogen doen. Het was echt een waanzinnig avontuur."

 

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie