Interview: Sabrina van afterDRK.com

Media door RobinS

Wil je jezelf even voortstellen?
"Ik ben Sabrina, 22 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik studeer HBO Communicatie en Multimedia Design, maar over een maandje ben ik hopelijk klaar, ik ben namelijk aan het afstuderen... De laatste loodjes! Daarnaast werk ik twee dagen in de week bij een drukker om bij te verdienen. En ik blog dus op afterDRK.com."

Vertel eens wat meer over je blog...
"In principe ben ik twee jaar geleden al begonnen met een blog, op een andere domeinnaam. Maar toen ben ik daar op een gegeven moment uitgegroeid en wilde ik bovendien wat serieuzer gaan bloggen. Ik vond mijn oude blog niet meer zo leuk en ben daarom per november 2009 begonnen met afterDRK.com. Mijn blog is begonnen als een soort van grap en omdat ik veel inspiratie uit andere modeblogs kon halen, wilde ik kijken of ik wat terug kon geven."

Wat wil je met je blog bereiken? En wat heb je al bereikt?
"Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby, maar ik heb nu een punt bereikt dat ik het ook niet meer los wil laten. Daarom ben ik nu een beetje aan het kijken wat ik ermee kan doen. Als ik ben afgestudeerd, hopelijk over een maandje dus, wil ik heel graag een eigen accessoirelijn opzetten. De accessoires wil ik dan verkopen in een webshop die ik aan mijn weblog wil koppelen.

Wat ik tot nu toe heb bereikt met mijn weblog? Ik stond in de Cosmopolitan, zat in de Grazia modejury en ik geloof dat ik in juni of juli nog in de ComsoGIRL! sta. En verder stond ik op Glamour.nl en Styletoday.nl. En voor Styletoday.nl ben ik nu ook de accessoiresblogger, waar ik dan onder andere over sieraden, tassen en zonnebrillen blog."

Je wordt steeds bekender en bekender in het modewereldje. Hoe bevalt het modewereldje?
"Het is af en toe echt ellenbogenwerk en zien en gezien worden. Soms vind ik het gewoon heerlijk om mezelf helemaal op te tutten en leuk aan te kleden, om dan naar een leuk modefeestje te gaan. Maar ik vind het ook leuk om dan 's avonds thuis te komen als mijn vriend op me wacht en het dan totaal ergens anders over te hebben. Dat heb ik ook wel nodig. Het is niet zo dat ik het wereldje niet leuk vind, maar soms kan het wel wat oppervlakkig zijn."

Heb je de reacties op je blogs nodig? Is bijvoorbeeld een complimentje niet genoeg?
"Eigenlijk heb ik die aandacht helemaal niet nodig, ik ben eigenlijk helemaal niet onzeker over mezelf.  Het is ook niet zo dat ik denk als ik maar tien reacties krijg: waarom krijg ik er niet meer? Natuurlijk is het altijd leuk om complimentjes te krijgen, maar je krijgt ook kritiek af en toe, maar dat is ook fijn als dat opbouwend is. Het is niet zo dat ik negatieve reacties verwijder, behalve als ze respectloos of discriminerend zijn. Maar als mensen zeggen: 'ik vind je broek niet leuk', dan laat ik dat ook gewoon staan. Ik ga niet naar complimentjes vissen. Tot nu toe heb ik niet veel negatieve reacties gehad. Ik kreeg eens één haatmailtje waarin stond dat ik stom was, maar dat was nou niet echt onderbouwd haha. Ach, ik denk dat je daar doorheen moet prikken."

Voel je je nooit teveel in de kijker staan? Je post behoorlijk wat foto's van jezelf, word je daarom ook herkend?
"Ja, soms is het wel raar, maar het is nog altijd anders als je in een serie speelt of een BN'er bent. Ik denk niet dat je als blogger een BN'er wordt en zo wil ik het ook niet omschrijven. Vroeger ging ik gewoon wel eens in mijn pyjama naar de supermarkt, maar daar denk ik nu wel twee keer over na. Ik doe het nog wel, maar ik denk wel steeds: oeh, direct kom ik iemand tegen die zegt: 'Jij bent toch Sabrina?' Dan denk ik wel: oh shit, haha. Maar het is niet zo dat ik word herkend. Al stond ik eens in de Zara en zei iemand tegen me 'Hee, jij hebt toch ook een blog?'"

Blijft dit blog zoals het is? Of kunnen we meer filmpjes van Sabrina verwachten?
"Ik wil wel steeds meer nieuwe dingen proberen om bezoekers aan te trekken en om te zorgen dat het niet saai wordt. Ik heb best wel veel commentaar op het filmpje over mijn sieraden gekregen en ik snap ook wel precies waarom. Mensen zeiden dat ik saai filmde en niet zo enthousiast overkwam als op de foto's. Maar voor mij is dat ook nieuw, ik moet dat ook nog leren en het is moeilijk om heel vrolijk tegen een camera te praten. Het is heel anders dat je op foto's naar je vriend staat te lachen."

Want de foto's worden door je vriend gemaakt?
"Ja, mijn vriend maakt de foto's en hij wordt steeds beter. Ik heb zelf net een nieuwe camera gekocht en dat scheelt veel, de foto's worden er beter van. Eerst maakte ik zelf de foto's, met de camera voor de spiegel. Toen ging ik aan de slag met de zelfontspanner, maar nu doet mijn vriend het. Het duurde best een tijd voor ik hem durfde te  vertellen dat ik een blog had. Tijdens de eerste of tweede date vroeg hij of ik websites kon maken, vanwege mijn opleiding. Toen zei ik: 'Ja, dat kan ik.' Waarop hij vroeg: 'Heb je er dan ook eentje?' 'Ja, maar die laat ik je niet zien,' zei ik toen. Uiteindelijk heb ik hem mijn blog laten zien en eerst was hij een beetje sceptisch, maar nu vindt hij het heel leuk en stelt hij zelf ook voor om foto's te maken. En dat doen we dan ook best vaak, want je kunt niet tien dagen niets op je blog posten, dan raak je je lezers kwijt."

En de locaties?
"Het is niet zo dat we speciaal een locatie zoeken voor de foto's. Ik woon aan het randje van De Pijp en je hebt hier veel verschillende mooie achtergronden, dus dat kan ik dan afwisselen. Maar als we ergens zijn en we zien wat mooie plekken voor foto's, dan stoppen we even."

Dus je ziet er altijd zo hip en mooi uit?
"Haha, nee. Als ik naar mijn werk ga niet. Dan draag ik een t-shirt, spijkerbroek, flatjes en een blazer."

Wie zijn je grootste inspiratiebronnen?
"Andere modebloggers en dan niet echt specifiek één iemand. De ene maand vind ik de ene leuker dan de ander. Het Franse Vogue-team vind ik wel altijd leuk. Ze zijn erg simpel maar ze combineren die simpelheid altijd met een twist waardoor het niet saai wordt. Er zit een groot verschil tussen modeblogs en streetstyleblogs. Ik kijk bijvoorbeeld wel regelmatig naar het blog van The Sartorialist (bekende streetstyleblogger). Zijn blog is heel erg mooi, de mensen die hij fotografeert zijn allemaal erg stijlvol en dragen mooie, draagbare kleding."

En wie is je favoriete designer?
"Heel moeilijke vraag, want ook dat wisselt vaak. Ik ben wel gek op de kleding van Alexander Wang, maar ik vond zijn laatste collectie dan weer helemaal niks. En ik ben ook wel fan van Nederlandse, jonge ontwerpers zoals Ilja Visser en Mada van Gaans. Zij zijn allemaal een beetje clean, maar gebruiken toch mooie materialen en mooie kleuren. Ik hou ook van Scandinavische merken zoals Acne.

Nu is designerkleding echt wel buiten mijn budget. Soms koop ik weleens iets van Acne, maar het is niet zo dat mijn hele kast uit designerspullen bestaat. Ik heb één Alexander Wang-rokje en die was in de winkel 400 dollar, maar ik vond hem op Ebay voor 60 dollar. Ik kan af en toe veel geld uitgeven aan kleding, maar dan moet ik er wel heel erg verliefd op zijn. En dan is een winkel als Zara perfect om te combineren met je designerspullen. Wat ik laatst heb ontdekt zijn vintagewinkeltjes. Vroeger vond ik dat altijd een beetje eng haha, want de winkels ruiken niet zo lekker. Maar als je iets moois kunt vinden, heb je wel iets wat niemand anders heeft.

Ik koop niet zo heel vaak kleding. Ik spaar de kleding vaak op die ik net heb gekocht, zodat het voor mijn blog lijkt alsof ik veel dingen koop, haha. Ik krijg ook weleens dingen van webshops toegestuurd en dat is heel erg fijn. Maar het is dan niet zo dat als ik iets krijg, dat ik er dan ook wat over schrijf. Ik stuur het dan terug en zeg erbij: 'Sorry, maar dit is niet mijn ding.' Het is een blog en het moet persoonlijk blijven. Dus alleen de dingen die ik zelf mooi vind komen op mijn blog."

In welke winkel kom je het liefst?
"Ook al zo moeilijk! Even denken hoor... Nummer 9 in Amsterdam en de Zara natuurlijk. Ik kijk ook weleens bij Etsy en Topshop."

Wat is het mooiste item dat in je kast hangt?
"Schoenen van Acne. Die kan ik wel iedere dag aandoen eigenlijk. En ik heb een paar Dolce & Gabbana-schoenen van mijn vriend gekregen. Die hebben een speciale betekenis voor me, niet zozeer omdat ze prijzig zijn. Maar vooral omdat hij ze zelf heeft uitgezocht en de meisjes van de winkel op de schoenen liet lopen om te kijken of ze mooi waren. Dat vind ik wel heel erg lief."

Heb je tips voor meiden die ook een modeblog willen beginnen of net zijn begonnen?
"Neem de tijd om duidelijke foto's te nemen en post ze lekker groot op je blog. Ik merk nu dat mensen het leuk vinden als ik echt moeite doe om een outfit zo goed mogelijk op de foto probeer te krijgen. Blijf persoonlijk en laat zien dat je er bent door reacties op andere blogs achter te laten. Ik kijk ook altijd even bij degene die een reactie bij mij achterlaat. Ik kan niet altijd de tijd vinden om een reactie terug te schrijven, maar ik doe wel mijn best."

Tot slot: wat moeten we echt in de kast hebben hangen? En waar zijn we nu klaar mee?
"Ik was altijd van de zwarte kleding en daar ben ik zelf nu wel klaar mee. Ik draag nu meer kleur, vooral lichte kleurtjes. En wat je moet hebben deze zomer? Clogs en een leuke retro zonnebril. En kies voor mooi gesneden items. Dure kleding hoeft niet altijd beter te zijn, maar ik kijk altijd naar de stof. Ik vind het belangrijk om te investeren in een paar goede basics en dat je jezelf dan één keer in de drie maanden trakteert op een mooi designerstuk. Maar je kunt er ook goed uitzien in H&M en Zara. Maak gewoon een goede combi!"

Benieuwd naar het weblog van Sabrina? Bekijk hem hier!