Zo word je snel bruin én behoud je je kleur langer

Lichaam door Chloe

De herfst staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat we langzaam afscheid moeten gaan nemen van de zonnige dagen. En dat terwijl je wat jou betreft nog best wat kleur kunt gebruiken. Geen zorgen, want met deze tips word jij op de laatste zonnige dagen van het jaar nog extra snel bruin en behoud je ook tijdens de herfstmaanden nog lekker je kleurtje.

Scrubben

Heb je een dagje in de zon gepland? Stap dan eerst even de douche onder om je huid eens flink te scrubben. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en heeft je nieuwe glanzende huid alle kans om bruin te worden. Wanneer je de dode huidcellen laat zitten zullen deze wel bruin worden, maar dan zal je kleurtje ook snel weer verdwijnen omdat deze er ook snel afvallen.

Zwemmen

Ben je een dagje op het strand of bij het zwembad? Neem dan regelmatig een frisse duik. Het is niet voor niets dat je na een dagje op het water zo bruin bent. Het water zorgt er namelijk voor dat je nog veel sneller bruin wordt. Een goed excuus om even naar het water te gaan.

Af en toe de zon in

Ken je dat? Na een lange dag op het strand ben je hartstikke bruin en een paar dagen later zie je er niets meer van. Dit komt omdat je kleur veel sneller verdwijnt wanneer je in één keer lang de zon ingaat. Je kan dus beter af en toe even kort de zon in. Zo blijft je kleurtje veel langer zitten.

Reflecterend licht

Je wordt sneller bruin als het zonlicht ook nog eens weerkaatst op je huid. Nou kan je met een spiegel op het strand gaan liggen, maar praktisch is dat niet echt. Een hagelwit strand of andere witte objecten hebben hetzelfde effect. Tripje naar de Malediven iemand?

Aftersun

Dit middeltje wordt vaak alleen gebruikt wanneer je verbrand bent, maar ook als je er niet uitziet als een tomaatje kan het geen kwaad om op te smeren. Hierdoor herstelt je huid namelijk sneller en blijft je kleurtje langer zichtbaar. Lekker smeren dus!