8 tussendoortjes om mee te nemen die niet smelten

Eten door Chloe

Je kent het wel: je hebt een lekker koekje in je tas met chocola en wanneer je hem eruit haalt wordt het één grote kliederboel. Met dit warme weer smelten veel snacks als je ze meeneemt voor onderweg. Gelukkig kun je de volgende snacks wel gewoon meenemen deze zomer.

Fruit meenemen

Wanneer je op een warme dag een banaan in je tas hebt is de kans groot dat je deze er later bruin uithaalt. Geen pretje laten we maar zeggen. Er zijn wel andere fruitsoorten die beter tegen de warmte kunnen. Denk bijvoorbeeld aan appels en druiven. Deze kan je zonder problemen meenemen on the go.

Noten en zaden

Als je houdt van snacken maar op zoek bent naar een gezond tussendoortje, neem dan eens een zakje noten en zaden mee. Pistachenoten, amandelen en zonnebloempitten zijn allemaal hittebestendig en ook nog eens super gezond.

Rijstwafels

Ook rijstwafels zijn helemaal heat-proof. En dan hebben we het natuurlijk niet over de wafels met chocola of yoghurt bovenop. Zijn de naturel wafels niet zo jouw ding? Je hebt ook wafels met smaakjes of extra proteïne. Zo is zo’n rijstwafel al een stuk minder saai.

Chips

Weet je nog dat je vroeger zo’n klein zakje chips kreeg wanneer iemand ging uitdelen in de klas? Deze zakjes zijn ook ideaal om mee te nemen. Het kan niet smelten en ik ook nog eens heel lekker.

Popcorn

Hier denk je misschien niet zo snel aan, maar ook popcorn is een ideale snack voor on the go. Daarnaast is het ook niet zo ongezond als je denkt. Naturel popcorn is namelijk niets mis mee.

M&M’s

Chocola is misschien het laatste waar je aan denkt om mee te nemen op een warme dag, maar het kan wel. M&M’s met noten erin smelten namelijk een stuk minder snel.

Gedroogd fruit

Als er een snack is dat goed tegen de warmte kan dan is het wel gedroogd fruit. Een lekker handje rozijnen tussendoor of een paar dadels. Neem hier alleen niet te veel van, want er zit behoorlijk veel suiker in.

Koekjes

Ben je op zoek naar een handige snack om mee te nemen? Loop dan eens naar het koekschap. Hier zijn genoeg voorverpakte koekjes te vinden die helemaal hittebestendig zijn. Denk aan haverkoekjes of Digestives.