Barbecue schoonmaken? Zo doe je dat in een paar minuten

Vrije tijd door Chloe

We hebben in lange tijd niet zo’n lekkere zomer gehad in Nederland als deze. Zonovergoten dagen en weinig regen maken het perfect om de barbecue aan te steken. Hartstikke gezellig, maar dat schoonmaken daarna is altijd zo’n gedoe. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Met deze handige hack kost het je namelijk maar een paar minuten.

Barbecue schoonmaken in een paar minuten

Je kent het wel: je hebt een gezellige avond gehad met vrienden en zodra ze weg zijn staat je nog één klusje te doen: de barbecue schoonmaken. Dat is wel het laatste waar je nu zin in hebt, maar je weet dat het er alleen maar erger op wordt als je het niet direct aanpakt. Toch maar aan de slag dan en even doorbijten. Aan al dat boenen komt gelukkig nu een einde. Je kan je barbecue namelijk al met een paar minuten schoon krijgen.

Het wondermiddeltje

Laat die schuurspons nog maar even liggen. Voordat je begint met schrobben, pak je eerst even een wondermiddeltje erbij wat het klusje een stuk gemakkelijker gaat maken. Deze zie je waarschijnlijk niet aankomen, maar bier gaat jou helpen de barbecue een stuk sneller schoon te maken. Dit klinkt onwaarschijnlijk, maar door wat bier over je barbecuerooster heen te gooien en even in te laten werken verdwijnen je problemen als sneeuw voor de zon. Als je even wacht en het bier goed laat intrekken, haal je het meeste vuil er gewoon af met wat keukenpapier. Simple as that.

Grof geschut

Ben jij de barbecue een keer vergeten schoon te maken? Dan kan dat een pijnlijke ontdekking zijn. Door alle etens- en vetresten kan er schimmel in de barbecue ontstaan en wordt het nog lastiger om schoon te maken. Gelukkig hebben we ook hier een goede tip voor. Spray de barbecue in met ovenreiniger. Half uurtje laten intrekken, schuursponsje erbij en het is zo gedaan. Zo kan jij weer genieten van een heerlijk avondje vlees of vega draaien.