6 broodjeaapverhalen die jij vroeger geloofde

Vrije tijd door Chloe

Vooral op de middelbare school gingen deze verhalen veel rond. Iedere maand was er wel weer een ander verhaal trending wat elke dag voor gespreksstof zorgde. Hoe onwaarschijnlijk de verhalen ook waren, we geloofde ze toch. Ze kwamen namelijk van betrouwbare bronnen: onze ouders, beste vrienden of dat groepje wat je hebt afgeluisterd op het schoolplein. Gelukkig zijn de volgende zes legendes allemaal broodjeaapverhalen.

Lees ook: Blijft leuk: Tinder horrorverhalen om van te smullen

1. De poedel in een magnetron

Een vrouw die al jarenlang alleen met haar poedeltje woonde, deed het beestje één keer per week in bad. Hierna stopte zij de hond in een niet al te warme oven zodat het beestje sneller droog was. Dit ging jaren goed, tot ze van haar kinderen een magnetron kreeg voor haar verjaardag. De vrouw stopte die week haar poedel op de ontdooistand in de magnetron om het beestje te laten drogen. Dit ging niet lang goed, want de haren vlogen in brand en voor de vrouw kon ingrijpen explodeerde de poedel. Ze klaagde de fabrikant aan, omdat er nergens in de gebruiksaanwijzing stond dat je er geen levende dieren in kon doen. Ze won de rechtszaak en kreeg een schadevergoeding van een miljoen.

Hoewel in Amerika tientallen mensen hier een rechtszaak voor hebben aangespannen omdat ze dit ook meegemaakt zouden hebben, is dit verhaal toch echt niet echt gebeurd.

2. Zoen van een necrofiel

Na het eindexamenfeest vertrok een groep meiden naar Parijs om te vieren dat ze hun diploma’s hadden behaald. Eén van de meiden liep een leuke man uit Parijs tegen het lijf tijdens het uitgaan. Er werd gelachen, gedanst en gezoend en ondanks dat de man het meisje mee wilde nemen naar zijn huis, is ze met haar vriendinnen mee terug gegaan. Toen ze terugkeerde in Nederland kreeg ze last van uitslag in en rond haar mond. Na een bezoekje aan de huisarts bleek dat ze een lijkeninfectie had opgelopen. Uit politie-onderzoek bleek dat de Franse man meisjes mee naar huis nam, ze vermoordde en later seks met hun levenloze lichaam had. Die avond waarschijnlijk op zoek was naar een volgend slachtoffer.

Dit verhaal of een variatie erop heb je vast wel rond horen gaan op de middelbare school. Gelukkig is ook hier niets van waar. 

3. De smileybende

Menig tiener was als de dood voor de smileybende. Rond 2003 verspreidde zich het verhaal op Nederlandse en Vlaamse scholen dat er een ziekelijke bende was. Meisjes werden op straat staande gehouden en werd twee keuzes voorgelegd: een groepsverkrachting of een 'eeuwige glimlach'. Kozen ze voor het laatste, dan zouden ze met een mes twee sneden in de mondhoeken krijgen. Daarna werd er zout ingestrooid voor eeuwige littekens.

Men werd doodbang voor deze smileybende, maar er is nooit bewijs geweest dat ook maar één iemand deze bizarre keuze kreeg voorgelegd. Lees hier de geschiedenis van deze urban legend. 

4. Lugubere huwelijksnacht

Wanneer een pasgetrouwd stel vertrekt voor hun huwelijksreis, rijden de ’s avonds de laatste 20 kilometer naar het hotel door het bos. Halverwege blijkt echter dat de benzine op is. De man vertelt de vrouw dat ze in de auto moet blijven zitten en dat hij wel benzine gaat halen. Haar man blijft lang weg, maar ze durft er niet uit omdat ze steeds wat op het raam hoort tikken. Uiteindelijk valt ze in slaap en wordt ze de volgende ochtend gewekt door twee politieagenten. Die vragen haar om uit te stappen en niet achterom te kijken. Dit doet ze toch en ze ziet dat haar man opgehangen is aan een lantaarnpaal naast de auto. Het getik wat ze de hele nacht heeft gehoord, was zijn voet die soms tegen het raam aankwam.

Dit broodjeaapverhaal heeft het zelfs zo ver geschopt dat er een film op geïnspireerd is.

5. Opgegeten vingertjes

Een meisje ging naar haar vaste oppasadres. De ouders vertelde dat de baby’s ’s avonds veel huilen, maar dat ze het snelste ophielden als je ze gewoon negeerde. De ouders gingen weg en het meisje hoorde een baby huilen. Op instructie van de ouders bleef ze beneden. Aangezien de baby na een uur nog steeds huilde, besloot ze toch maar even te kijken. Toen ze voorover boog om een kijkje in de wieg te nemen zag ze een rat die de vingers van de baby had opgegeten.

Jakkes! Gelukkig zijn er nog geen volwassen mensen gevonden die beweren hier hun vingers aan verloren te zijn.

6. De clown

Een babysitter had de kinderen op bed gelegd en was in de woonkamer tv aan het kijken. Toch kon ze zich maar niet concentreren op de film, want het gezin had een levensechte clown in hun woonkamer staan die haar kant op stond. Ze belde de vader van de oppaskinderen om te vragen of ze een doek over de clown mocht leggen zodat ze rustig verder kon kijken. De vader zei meteen dat ze zich met de kinderen moest opsluiten in de badkamer en 112 moest bellen. Het gezin had namelijk geen beeld van een clown. Dit bleek een ontsnapte gek die was binnengedrongen.

Alsof IT nog niet genoeg was, ging ook dit verhaal de schoolgangen rond. Ook deze legende is veel gebruikt in films. Net als andere broodjeaapverhalen is ook deze niet waar. 

Lees ook: De knulligste ontmaagdingsverhalen