Waarom je beste vriendin je leven beter maakt

Vrije tijd door Lisa_V
Er gaat geen dag voorbij dat jullie elkaar niet spreken. En hoe chagrijnig je ook bent, je beste vriendin maakt je dag eigenlijk altijd weer goed. Jullie zijn twee handen op een buik en je zou niet weten wat je zonder haar moet.
 
Ze is er voor je tijdens een break-up, ze staat je bij tijdens blunders, lacht om al je grapjes en ze weet je met beide benen op de grond te zetten. Eigenlijk zijn al je vriendinnen geweldig, maar je bestie maakt je leven gewoon net even iets beter. 
 

Ze verlaagt je stressniveau 
Je hebt scriptiestress, zit midden in een verhuizing en moet gewoon nog 101 dingen doen. Je bent een paniekaanval nabij en weet niet meer hoe je het op moet lossen. Gelukkig is je BFF daar, ze plaatst alles in perspectief en offert haar vrije dag op om jou te helpen met al je kleine klusjes.
 
Ze is goed voor je gezondheid
Ja echt! Op sommige dagen eten jullie de hele dag door chocola en chips, maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een goede vriendschap er zelfs voor kan zorgen dat je langer leeft! Dit komt omdat (goede) vrienden je helpen als je ziek bent en ze zullen proberen om hun goede leefgewoontes op je over te brengen.
 
Ze geeft je meer zelfvertrouwen
Soms vraag je je af hoe het kan dat ze het al zolang met je volhoudt. Ze lacht het hardst om al je stomme grapjes en neemt je precies zoals je bent. Ook als jij weer eens loopt te klagen over die (niet zichtbare) jeugdpuistjes en extra vetrolletjes, weet ze je altijd op te beuren en moed in te spreken.
 

Ze zet je met beide benen op de grond
Oké, soms zijn jouw plannen misschien iets te dromerig en onrealistisch. Voordat jij zomaar je baan op zegt om handgemaakte tassen te gaan verkopen, behoedt je beste vriendin je van wilde acties. Waarbij andere vriendinnen misschien mee zullen praten, spreekt je beste vriendin altijd te waarheid. Heel fijn.
 
Ze maakt een rotdag altijd beter
Ze kent je irritante collega’s, je vieze huisgenoten en je bemoeizuchtige schoonmoeder. Je kunt haar altijd bellen om even flink te klagen en het fijne is dat ze gewoon net zo hard mee klaagt. Ze kent alle details in je leven en weet precies wat ze wel en niet moet zeggen om je op te vrolijken.
 
Stiltes zijn niet erg
Ken je dat, soms heb je gewoon niet zo’n zin om te praten. Hoe goed jullie ook kunnen lachen en praten, soms wil je gewoon even je mond houden. Bij haar zijn stiltes nooit ongemakkelijk.
 
Jouw geluk is ook haar geluk
Jullie zijn altijd blij voor elkaar en gunnen elkaar alles. Als zij een nieuw huis heeft, ben je bijna net zo blij als zij. Niet zo gek, want dit wordt ook gewoon jouw tweede huis. 

Waarom kun jij niet zonder je beste vriendin?