De ultieme zomeraccessoires? Hierzo!

Fashion door Elsemieke

Dacht je dat je vooral in de winter all the way kon gaan met accessoires? Think again. De zomer is het ideale moment om je helemaal te laten gaan. Je outfit is waarschijnlijk al heel licht en basic – want anders heb je veel te warm, toch? Dan kan je maar beter volop gaan voor coole accessoires. Bonuspunten voor zomerse finishing touches die ook nog eens hun nut bewijzen. Wij maakten een selectie van de meest onmisbare zomeraccessoires!

Houd je hoofd koel

Absolute topfavoriet in de zomer? Hoeden en petten in alle vormen en maten. Niet alleen geven ze je outfit een instant extra coole factor, ze zijn ook nog eens erg nuttig. Onze hoofdhuid – en zelfs ons haar – heeft nogal te lijden onder al die zonnestralen. Je beschermt jezelf in no time met een coole bucket hat, check bijvoorbeeld die van Gucci, echt onweerstaanbaar cool.

Raak niet verblind

Ok, ongeveer even belangrijk als het hoedje: de zonnebril. Je wil niet de hele dag doorbrengen met je ogen half toegeknepen. Hallo, rimpeltjes! Daarnaast is het gewoon ook veel gezonder om een zonnebril te dragen. Ook onze ogen raken beschadigd door de zonnestralen. En vooralsnog kunnen we geen zonnecrème in onze ogen smeren.

Voor zonnebrillen geldt: hoe groter, hoe beter. Check bijvoorbeeld de tijdloze modellen van Prada. Doordat de bril zo groot is, krijgt de zon geen kans om langs de zijkanten je ogen binnen te stralen, én is de gevoelige huid rond je ogen extra beschermd. De extra stijl die je erbij krijgt, is mooi meegenomen.

Badslippers

Ja, ok. Een paar jaar geleden hadden we je waarschijnlijk voor gek verklaard als je zei dat we badslippers leuk zouden vinden, ooit. Het heeft dus wel even geduurd voor we overstag gingen. Maar hey, ze zijn zó comfortabel, dat geloof je pas als je ze geprobeerd hebt. Zelf zweren we bij de klassiek zwart-wit gestreepte modelletjes van Adidas. Die passen onder alles (we overwegen zelfs onder een galajurk…). Dragen we ze altijd? Nee. Maar er zit wel altijd een paar in onze strandtas en in onze auto. Zo kunnen we vermoeide of zwetende voeten meteen de nodige verlichting (en verluchting) geven.

Corded telefoonhoesjes

De enige tas die wij op hete dagen meesleuren, is een strandtas. En dat is dus enkel naar… het strand. Of een picknick. Als we gewoon even de stad in gaan, willen we zo weinig mogelijk te dragen hebben. Het warme weer is vermoeiend genoeg. Daarom hebben we onze smartphone in een hoesje-met-zo’n-koordje gestopt. Onze betaalkaart kan er nog netjes bij, net als onze huissleutel. Dat is het. Meer nemen wij niet mee!