Dit zijn de meest bizarre wetten ter wereld

De maatschappij door Jennifer

De meeste wetten zijn heel normaal en zorgen ervoor dat alles onder controle blijft in de samenleving. Alleen zijn er ook bepaalde bizarre wetten, waarbij je denkt: is dit een grap? Grote kans dat jij deze wetten nog niet kende. Wel handig om te weten, mocht je ooit in één van deze landen op vakantie gaan!

Lees ook: Internationale Vrouwendag: 10 bizarre vrouwonvriendelijke wetten wereldwijd

Je mag geen kauwgom eten in Singapore

Al sinds 1992 is kauwgom verbannen uit Singapore. Daarom zie je ook nergens op straat van die oude kauwgomvlekken. Iedereen die kauwgom importeert, verkoopt of maakt (met uitzondering van nicotinekauwgom) kan een boete en/of gevangenisstraf krijgen. Oppassen dus met je kauwgombubbels!

Je mag niet naakt hiken in Zwitserland

Mocht je ooit het idee hebben gehad om naakt te hiken in Zwitserland, doe dit dan niet. Al werd dit vooral een hype door Zwitserse en Duitse reizigers, maar inmiddels is dat dus illegaal. Het kan je zo een boete opleveren van ruim honderd euro.

Je mag geen duiven voeren in Venetië

In Amsterdam zie je regelmatig iemand tussen de hordes duiven staan met een handje vol voedsel. Nou, in Venetië mag je echt geen duiven voeren als toerist! Het kostte te veel schoonmaakwerk, dus werd het voeren van duiven rond Saint Mark’s Square verboden. Ach, waarom per se op de foto met duiven, als er genoeg andere Instagrammable plekken zijn in Venetië?

Je mag niet met hoge hakken lopen bij de Parthenon tempel in Griekenland

Eigenlijk snappen we niet goed, waarom je dat zou doen. Het loopt nou niet bepaald comfortabel op de ongelijke stenen. Anyway, de stiletto’s zijn verboden bij de Parthenon tempel in Griekenland om te voorkomen dat de historische ruïnes beschadigen.

Je mag niet dronken op een koe rijden in Schotland

Dronken mensen krijgen vaak de gekste ideeën in hun hoofd. Zo zijn er blijkbaar ook mensen, die graag dronken op een koe willen rijden in Schotland. Alleen mag dit dus niet! Je kunt hier gewoon een boete voor krijgen. Al geldt dit trouwens ook voor dronken mensen die een paard, koets of stoommachine besturen.

Je mag geen selfie nemen met Boeddha in Sri Lanka

In Sri Lanka vinden ze het respectloos als je foto’s maakt met Boeddha. Vooral een selfie is echt uit den boze, omdat je dan met je rug naar Boeddha gericht zit. Al mag je ook niet wijzen naar de Boeddha en soms helemaal geen foto’s maken.

Je mag niet zonder shirt over straat in Barcelona

Hoewel het altijd warm is in Barcelona, mag je hier alleen op het strand of bij het zwembad halfnaakt en in zwemkleding rondlopen. Als je zonder shirt of in je bikini door de straten van Barcelona loopt, krijg je zo een boete van honderden euro’s.

Je mag niet zoenen in de straten van Guanajuato in Mexico

Het is één van de mooiste plekken in Mexico, maar helaas niet een plek om te zoenen. In de straten van Guanajuato is het namelijk verboden om te zoenen. Heel ironisch, want de stad staat bekend om z’n kissing alley. Hier zou zich een liefdesverhaal hebben afgespeeld tussen twee star-crossed geliefden. Natuurlijk maakt de wet het wel spannender om je lover te zoenen en sommige mensen lukt het gewoon zonder boete.

Je bent verplicht dagelijks te wandelen met je hond in Rome

Voor de meeste Nederlandse hondenbaasjes is wandelen met de hond heel normaal. Dat doe je toch gewoon? Je hondenvriendje moet net als jij dagelijks een kleine of grote boodschap doen. Nou, in Rome hebben ze hier een wet voor nodig blijkbaar. Daar ben je echt verplicht om dagelijks met je hond te wandelen. Als je niet minimaal één keer per dag met je hond wandelt, kun je zo een boete krijgen van honderden euro’s. De wet geldt trouwens ook voor goudvissen. In dat geval moet je vis genoeg ruimte hebben om te zwemmen.

Je mag niet plassen in de zee in Portugal

Hoe ze dit controleren, weten we ook niet. Toch is het verboden om te plassen in de zee in Portugal. Ze houden namelijk graag het strand en zeewater schoon.

Je mag geen bruiloft verstoren in Zuid-Australië

Iedereen kent het riedeltje wel bij een huwelijk. Normaal vraagt de trouwambtenaar nog even of iemand bezwaar heeft tegen het huwelijk. Dit is dan meestal het moment, dat iemand kan ingrijpen. Al mag dat in Zuid-Australië dus niet. Daar kun je hier gewoon een boete van duizenden euro’s voor krijgen én een gevangenisstraf. Forever hold your peace dan maar.

Je mag op sommige plekken in Zweden ’s avonds niet de wc doorspoelen

Deze wet geldt niet overal in Zweden, maar op sommige plekken mag je de wc niet doorspoelen na tien uur ’s avonds. Je mag heus wel een kleine of grote boodschap doen, alleen moet het dan de hele nacht blijven liggen. Ew. Dit om te voorkomen dat je veel geluid maakt in de nachtelijke uurtjes. Al is het dus niet overal geldig in Zweden. Toch zal een buur, die klaagt over ‘geluidsoverlast’, wel in het voordeel zijn dankzij de wet.

Mannen moeten verplicht speedo’s dragen in Frankrijk

Het zal de meeste mannen niet blij maken, maar in Frankrijk ben je toch echt verplicht om speedo’s te dragen. Dit strakke zwembroekje vinden ze in Frankrijk hygiënischer. De kans is namelijk groot, dat mannen zwemshorts ook dragen in de straten van Frankrijk. En niemand zal de hele dag rondlopen in een speedo, toch?

Je mag geen zandkastelen bouwen in Spanje

Misschien kom je er nu achter dat je ooit illegaal bezig was, maar je mag geen zandkastelen bouwen in Spanje. Wát? Het is echt waar. De boete verschilt per locatie. Zo kost het je in Mallorca mogelijk 100 euro, terwijl je in Galicië misschien wel een boete krijgt van ruim duizend euro. En ja, dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen.

Je mag geen Winnie de Poeh shirt aan in Polen

Slecht nieuws voor alle Disneyfans en liefhebbers van dit schattige beertje, maar breng je shirt met Winnie de Poeh niet mee naar Polen. Waarom? Nou, misschien had je het niet door, maar Winnie de Poeh draagt geen broek. En in Polen zijn ze bang dat dit een slechte invloed heeft op de kinderen. Daarom is het lieve beertje verboden rond speeltuinen en scholen, waar veel kinderen rondlopen.

Je mag geen scheet laten in Malawi

Dit is waarschijnlijk de meest bizarre wet ever. Geen wonder ook dat hier ophef over ontstond. In Malawi mag je blijkbaar geen scheten laten, dat is illegaal. Alleen soms dan moet je ze gewoon laten vliegen, toch? Dat is gezond. Nou, daar denken ze in Malawi helaas anders over.

Lees ook: Bizar ongeluk: intiem momentje tussen verliefd stelletje valt letterlijk in het water