Grappig: volgens onderzoek hebben jij en je vrienden dit kenmerk altijd met elkaar gemeen

Vrije tijd door Anne-Fleur

Waarschijnlijk dacht jij dat je je vrienden had uitgekozen op basis van interesses, humor en hobby's. Dat is voor een groot deel ook zo, maar uit onderzoek is gebleken dat iets anders óók een grote rol heeft gespeeld tijdens het maken van vrienden. Dit lichamelijke kenmerk hebben jij en je vrienden namelijk ook in common. 

Lees ook: 8 manieren om beter om te gaan met stress

Dit lichamelijke kenmerk hebben jij en je vrienden gemeen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je besties uitkiezen op basis van lichaamsgeur is dus echt wat er gebeurt wanneer je vrienden maakt. Israelische onderzoekers hebben dit uitgevogeld en zijn erachter gekomen dat mensen die vrienden met elkaar zijn, ook dezelfde chemische componenten in hun lichaamsgeur hebben zitten. Wow! 

via GIPHY

Elektrische 'neus'

Het onderzoek werd door zowel een elektrische 'neus', als door echte menselijke neuzen uitgevoerd. Deelnemers mochten zelf namelijk ook best wat afsnuffelen. De 'neus' kwam erachter dat mensen die een vriendschappelijke klik met elkaar voelden, veel meer op elkaar leken dan mensen die niet zo goed matchten. Het apparaat kon zelfs voorspellen wie elkaar zouden 'uitkiezen'. Wat grappig. 

Lees ook: Brown noise: dit is het en zo kan het je helpen