Coosje Smid voor het eerst moeder geworden en vernoemt baby naar zieke Ernst Daniël

Celebs door Elsemieke

Coosje Smid is maandag voor het eerst moeder geworden. De zangeres heeft haar zoon vernoemd naar haar ernstig zieke vader Ernst Daniël Smid, zo schrijft ze in een post met bijpassende caption op haar Instagram-account.

Coosje Smid vernoemt baby naar zieke Ernst Daniël

"Op 1 augustus om 22.24 uur is Zonne Thomas Daniël geboren. Ons stralend middelpunt. Vernoemd naar zichzelf, zijn papa en zijn opa", schrijft Coosje bij een foto van de baby. De operazanger lijdt sinds 2017 aan de ziekte van Parkinson, een ongeneeslijke ziekte waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. De operazanger maakte in 2019 bekend aan de ziekte te lijden. Zonne is het zesde kleinkind van Ernst Daniël. Vorige maand onderging Ernst een hersenoperatie, die zijn motoriek zou moeten verbeteren. 

Coosje Daniël Smid

Coosje is de dochter van Ernst Daniël Smid en ballerina Rosemarie Giesen van der Sluis, die in 2012 overleed aan alvleesklierkanker. De zanger had uit een eerdere relatie al twee kinderen. In 2014 werd Coosje bekend door haar deelname aan The voice of Holland. Op 1 februari schreef ze op Instagram: "Nooit geweten dat ik met loslaten zoveel leven terug ging krijgen.Ik voel me bijzonder trots jullie te vertellen dat ik deze zomer voor het eerst mama zal worden." Niet lang daarna deelde ze op Instagram een bericht over de opmerkingen die ze sinds haar zwangerschap krijgt: "Hoe ver ben je? is de meest gestelde vraag. Om vervolgens iets in trant van ‘Zo, je moet nog even, je bent al behoorlijk dik’ te zeggen."