Dit is waarom jij jouw kristallen moet opladen, en zo doe je het

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Stel, je hebt net een aantal nieuwe kristallen aangeschaft. Je hebt voor iedere steen een specifiek doel dat je ermee wil bereiken. Om het meeste uit je kristallen te kunnen halen, moet je ze eerst opladen. Dit klinkt misschien gek, maar je kunt ze daadwerkelijk opladen, maar niet met stroom natuurlijk. Dit is waarom jij jouw stenen zou moeten opladen en zo doe je het.

Lees ook: Zit je niet lekker in je vel? Deze kristallen geven jouw zelfvertrouwen een boost

Waarom moet je kristallen opladen?

Kristallen houden een bepaalde energie vast. Wanneer ze in aanraking komen met een bepaalde soort energie, blijft dit hangen. Dit is niet altijd even handig wanneer jij er specifieke doeleinden mee hebt. Wanneer je een steen hebt die dient als bescherming, neemt deze de energie op waartegen deze jou beschermt. Deze energie moet er natuurlijk ook weer uit, zodat deze met een schone lei verder kan. Je laat de oude energie eruit om ruimte te maken voor nieuwe energie, zodat ze weer kunnen doen waarvoor ze bedoeld zijn.

Hoe laad ik mijn kristallen op?

Kristallen opladen kun je op veel verschillende manieren doen. De beste manier om er eentje te kiezen is door te luisteren naar je intuïtie. Er is geen methode die beter is dan een andere, het hangt puur af van de steen die je wil opladen en wat jij zelf prettig vindt. Houdt er alleen wel rekening mee dat niet iedere methode geschikt is voor iedere steen. Sommige kristallen kunnen bijvoorbeeld niet tegen zout, of tegen water. Lees je dus eerst in over de gekozen steen voordat je ermee aan de slag gaat.

Om het kiezen van een methode iets makkelijker te maken, zetten we er een paar op een rijtje.

Plaats ze in de volle maan

De volle maan is een krachtige bron van energie. Dit is dan ook een goed moment om je kristallen op te laden. Deze methode is erg makkelijk om uit te voeren. Je hoeft de stenen enkel 's nachts buiten of in je vensterbank te zetten. Haal ze de volgende ochtend naar binnen en ze zijn opgeladen!

Leg ze in maanwater

Gebruik maken van maanwater is een andere manier om de kracht van de maan in te zetten voor je kristallen. Maanwater kun je makkelijk zelf maken door water in de volle maan neer te zetten en dit naar binnen te halen voordat de zon opkomt. Laat je kristallen vervolgens een uur in het maanwater liggen of giet het water er overheen. Zorg er eerst wel voor dat je kristallen tegen water kunnen!

Brand wierrook

Je kunt je kristallen ook opladen door wierrook te branden. Gebruik hiervoor geuren als sandelhout, lavendel of jasmijn. Brand de wierrook twee tot drie minuten bij de kristallen en houd je intentie in gedachte. 

Leg ze in zout

Zout kan ook gebruikt worden om kristallen mee op te laden. Het gebruiken van zeezout krijgt hierbij de voorkeur. Plaats je steen of stenen in het zout en laat ze een nachtje liggen. Pas hierbij wel op met zachtere stenen zoals turquoise, opaal en calciet, omdat deze makkelijk beschadigen.

Lees ook: Nieuwsgierig naar kristallen? Deze vijf stenen zijn onmisbaar voor beginners