Van creditcard tot ESTA aanvragen: dit moet je regelen voor je naar Amerika gaat

Reizen door Elsemieke

Dikke kans dat een reis naar Amerika op je bucketlist staat. Maar: wat neem je eigenlijk allemaal mee en hoe werkt dat eigenlijk met zo'n ESTA? Don't panic, want wij hebben alles op een rijtje gezet wat je moet regelen voor je reis naar Amerika. Pak maar vast in die koffer, want jij vliegt binnenkort naar The States!

12 items die je altijd in je handbagage moet hebben als je gaat vliegen

Wat moet je regelen voor je naar Amerika gaat?

Struinen door Soho, fietsen door het Central Park of vintage winkeltjes zoeken in Brooklyn: wanneer zouden we NIET naar New York willen?! Er is geen enkele reden te noemen, als je het ons vraagt. Of naar elke andere Amerikaanse stad, ware het niet dat New York bij ons op de nummer 1 bucketlist staat. Als je binnenkort een tripje gepland hebt staan naar Amerika, dan hebben we een handige checklist voor je waar je rekening mee moet houden voor je naar The States afreist. Zoals je ESTA regelen bijvoorbeeld. Komt 'ie!

Flinke stapel spaargeld

Vooral de grote steden als New York en Los Angeles zijn helaas peperduur. Een dikke vijf dollar voor een kopje koffie is nog niks, om over je hotelverblijf nog niet te spreken. Zorg er daarom voor dat je van tevoren genoeg op je (spaar)rekening hebt staan, zodat je niet in de problemen komt. Je wil vastook wel wat leuke souvenirtjes meenemen vanuit The States en je hebt ook geen zin om die vintage pareltjes over te slaan. Ook de fooien liggen iets hoger dan in Nederland. Als je goede service hebt gehad, betaal je gemiddeld 15% over het totaalbedrag. Sparen maar!

Neem je creditcard mee

Over geld gesproken: met je pinpas betalen in Amerika gaat lastig en ook accepteren ze niet overal cash geld, dus zorg er daarom voor dat je je creditcard bij je hebt wanneer je leuke uitstapjes gaat doen. Ook kan je op sommige plekken alleen boodschappen betalen met je creditcard. Amerika is nu eenmaal ingesteld op dit plastic betaalpasje. Vaak is het ook een stuk veiliger en goedkoper.

Regel je documenten zoals je ESTA voor Amerika

Er zijn een aantal documenten die je op orde moet hebben voordat de grote reis gaat beginnen naar Amerika. Denk aan je paspoort, je vliegticket maar ook je ESTA moet je paraat hebben voor je door de doane van de VS kan. Een ESTA aanvragen is verplicht namelijk voor je naar Amerika kan vliegen. De afkorting “ESTA” staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Het is een veiligheidsmaatregel van de U.S. Customs & Border Protection om ongewenste reizigers uit The States te weren. Een ESTA is een elektronisch formulier waar in staat dat jij toestemming hebt om Amerika te bezoeken. Belangrijk om te weten is dat je sowieso 72 uur voor je reis al je documenten op orde moet hebben. 

Hoe werkt zo'n ESTA in Amerika?

Voor een ESTA in Amerika moet je een aantal vragen beantwoorden. Dan krijg je binnen 72 uur - maar meestal wel sneller - een melding of je bent toegelaten of niet. Wanneer je een ESTA aanvraagt, schat de U.S. Customs & Border Protection of er kans is dat je een veiligheidsrisico vormt. Ze willen immers niet zomaar iedereen in het mooie continent toelaten. Een ESTA is dus geen document, maar een digitale reistoestemming. Vul je de vragen voor je ESTA verkeerd in, dan kan je droomreis naar Amerika helaas niet doorgaan. Ben je eenmaal aangekomen in Amerika, dan hoef je alleen maar je paspoort te laten zien en de boarders weten of je bent goedgekeurd of niet. 

Is een ESTA aanvragen verplicht in Amerika?

Een ESTA aanvragen is verplicht voor een reis naar Amerika. Gelukkig is een ESTA voor Amerika makkelijk om aan te vragen. Je paspoortnummer is gekoppeld aan je ESTA en mag dus zeker ook niet ontbreken. En geen paniek: ben je een fanatieke reiziger? Je ESTA Amerika voor vele reizen is langer geldig. Het is niet nodig om een nieuw ESTA aan te vragen als het vorige nog geldig is. Een ESTA kan voor meerdere reizen worden gebruikt. Scheelt je dus weer een hoop papierwerk. Pfieuw!

Reisverzekering

Als je aan zo’n mooie trip begint, hoop je geen nare dingen mee te maken. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Een ziekenhuisopname is in de Verenigde Staten duurder dan in Nederland. Daarom is het verstandig om uit te vogelen of je zorgverzekering de kosten wel vergoedt.

Planning

Dit is misschien wel het leukste wat je kunt doen voor je het vliegtuig instapt naar Amerika: je route plannen. Als je een mooie tocht door de VS wilt maken is het belangrijk dat je van te voren uitstippelt waar je heen wilt. Zo voorkom je dat je achteraf plekjes hebt overgeslagen die je eigenlijk niet wilde missen. Ook is het een must om te bepalen welke delen van Amerika je wilt verkennen. Kies je voor de west- of oostkust of wil je zo veel mogelijk van het land zien? It’s up to you!

Roadtrip met vriendinnen, wat je niet mag vergeten