Zo krijg jij op natuurlijke wijze wittere tanden

Beauty door Noa

Een witte lach willen we natuurlijk allemaal. Helaas is het bleken van je tanden niet alleen duur maar ook nog eens heel erg slecht voor de gezondheid van je gebit. Gelukkig zijn er genoeg opties om jou tanden op natuurlijke wijze een paar tinten witter te maken. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet zodat jouw lach nog meer gezien kan worden. A smile is the best make-up a girl can wear!

Poets je tanden goed

Witte tanden hebben begint bij een gezond gebit en dat krijgen we door vaak onze tanden te poetsen. Het lijkt misschien vanzelfsprekend maar toch blijkt dat 40 procent van de mensen niet hun tanden twee keer per dag poetst. Door vaker je tanden te poetsen krijg je niet alleen wittere tanden, maar ook een betere adem. Poetsen dus!

Zwarte tandpasta

Wist je dat zwarte tandpasta het wondermiddel is voor wittere tanden? Dit komt doordat er houtskool wordt verwerkt in zwarte tandpasta. Houtskool verwijdert tannine, een stof die tandaanslag creëert. Houtskool heeft ook een groot absorberend vermogen en dit zorgt ervoor dat je slechte adem wordt geneutraliseerd en dat de bacteriën die daar verantwoordelijk voor zijn worden gedood. Zwarte tandpasta is te verkrijgen bij bijna elke drogist. 

Spoelen met kokosolie

Dat kokosolie een onmisbaar beauty product is blijkt maar weer! Kokosolie is goed voor wittere tanden omdat het veel laurinezuur bevat. Maar wat doet laurinezuur? Laurinezuur hecht schadelijke bacteriën aan zich op natuurlijke wijze en dit voorkomt ontstoken tandvlees, een slechte adem en natuurlijk: gele tanden. 

Benieuwd hoe je kokosolie in je beauty routine kan toepassen? Klik hier!

Naspoelen met warm zout water

Het is absoluut geen pretje, maar het naspoelen met warm zout water is goed voor wittere tanden en gezonder tandvlees. Zout is een natuurlijk antibacterieel middel en dus is het niet schadelijk voor je gebit. Mix 1 theelepel zout met gekookt water en laat afkoelen. Gebruik als mondwater om mee te spoelen. 

Lees ook: Is bruiswater slecht voor je tanden?