6 x eten dat je niet kan missen tijdens een festivalweekend

Eten door Jennifer

Iedereen die weleens op een festival is geweest, weet hoe vermoeiend zo’n dag kan zijn. Laat staan dat je daar dan het héle weekend bent. Al is een festivalweekend wel heel leuk en gezellig! Lekker samen met je vrienden genieten van favoriete bands, nieuwe muziek en natuurlijk een hapje en drankje. Om vervolgens achteraf te ontdekken hoeveel euro’s je kwijt bent. Oeps… Nou, als je een van deze etenswaren meeneemt, houd je wel een zakcentje over.

Lees ook: Seksen op een festival: zo doe je dat

1. Eigen bereide maaltijd van camping-gasstel

Allereerst kun je natuurlijk gewoon je eigen maaltijd bereiden op een camping-gasstel! De meeste festivalcampings staan camping-gasstellen en wegwerpbarbecues gewoon toe. Dit scheelt je sowieso een hoop geld en er is keuze genoeg qua maaltijd: pannenkoeken, pasta, noodles, noem maar op. Het kost je alleen wel wat meer tijd, maar hé, grote kans dat je toch niet elke artiest wilt zien.

2. Fruit

Misschien heb je hier tijdens je festivalweekend helemaal geen trek in en wil je alleen maar friet en bier. Toch is het slim om ook wat fruit mee te nemen. Juist op een festival is het goed om ook vitaminen binnen te krijgen. Zorg wel dat je het juiste fruit meeneemt. Frambozen of aardbeien bijvoorbeeld zullen sneller bederven dan een stevige appel.

3. Limonadesiroop

Vroeger als kind dronk je waarschijnlijk liters limonadesiroop en ook tijdens een festivalweekend wil je dit, trust us! Je hoeft in principe namelijk maar één fles mee te nemen om het hele weekend te overleven. Je hebt natuurlijk maar een beetje siroop nodig per bekertje. Scheelt je weer een hoop muntjes voor frisdrank én het geeft een grotere energy boost dan water. Extra tip: tegenwoordig bestaan er ook kleine flesjes limonadesiroop!

4. Broodvervangers

Wanneer je graag brood eet als ontbijt, is het slim om tijdens je festivalweekend voor broodvervangers te gaan. Echt brood wordt namelijk sneller droog. Je kunt dan maar beter voor iets anders gaan, bijvoorbeeld roggebrood of rijstwafels. Al zijn eierkoeken, ontbijtkoek en mueslirepen ook een goed alternatief voor brood. En let ook op welk beleg je meeneemt naar de camping. Vermijd liever de bederfelijke kaas en ga bijvoorbeeld voor een rijstwafel met pindakaas of chocoladepasta.

5. Oploskoffie

Om je energielevel op pijl te houden wil je waarschijnlijk elke dag beginnen met koffie. Alleen is de kans groot dat je niet de enige bent en ’s ochtends in een ellenlange rij staat bij het koffietentje. Daarom is het slim om je eigen koffie mee te nemen! Als je toch al een camping-gasstel hebt, kun je net zo goed ook wat oploskoffie meenemen. Je kunt daarbij ook overwegen om een percolator of cafetière aan te schaffen.

6. Dextro

Tot slot een klein snoepje, maar wel de grootste redder in nood tijdens je festivalweekend. Dextro is heel handig als je tijdens een middag- of avondje hossen bijna flauwvalt van vermoeidheid. Het geeft je energie direct een boost. Daarnaast helpen ze misschien ook wel een beetje tegen je kater!

Lees ook: Ze lifehack: zo verwijder je je festivalbandje zonder te knippen