De beste Vlaamse series om te streamen

Vrije tijd door Sanne Michelle

Niks is lekkerder dan na een lange dag lekker op de bank te ploffen en je favoriete series te bingen. Tegenwoordig hebben alle streamingdiensten een scala aan series in veel verschillende talen. Zo ook in het Vlaams. Ben jij toe aan een spannende, grappige of dramatische nieuwe serie? Wij zochten de beste uit ons zuidelijke buurland voor je op. Streamen maar!

Lees ook: De 5 beste vrouwenseries van de afgelopen vijf jaar die jij wil bingen

Twee zomers 

In deze spannende nieuwe thrillerserie komt een groep oude jeugdvrienden terug bij elkaar voor een reünie in een luxe vakantievilla. Tijdens hun vakantie komen er verontrustende geheimen naar boven drijven en dit zorgt voor de nodige spanning. De serie is juni uitgekomen en staat momenteel in de top 10 op Netflix. De afleveringen duren gemiddeld 46 minuten. 

De kraak

In deze spannende serie draait het om Jeremy, een verlegen 20-jarige computergenie die nog nooit in aanraking met de wet is gekomen. Jeremy is een expert in hacken en dit wordt opgemerkt door een bende van criminelen die hem vragen om met behulp van zijn digitale kraak skills een bank in Frankfurt te beroven om 350 miljoen euro binnen te slepen. Lukt dit ze of worden ze ontmaskerd? Deze serie is sinds april dit jaar wekelijks te zien op Veronica en te streamen op Prime Video. De afleveringen duren gemiddeld 50 minuten.

Gevoel voor tumor

In deze dramaserie krijgt de ambitieuze geneeskunde student Tristan het heftige nieuws dat er bij hem lymfeklierkanker geconstateerd is. Waar hij eerder in de bloei van zijn leven stond is hij veranderd in een vechtende patiënt. De serie uit 2018 is te streamen op Netflix, heeft 1 seizoen en de afleveringen zijn gemiddeld 55 minuten.

Eigen kweek

Een boerengezin met een aardappelenboerderij komt financieel in de problemen en probeert het hoofd boven water te houden. Ze komen met het idee om cannabis te telen op hun eigen akker in de hoop dat hun inkomsten zullen stijgen, dit blijkt een enorme uitdaging te zijn. Vooral omdat het uiteraard een illegale business is. Kan de familie stand houden of worden hun illegale praktijken ontdekt? Deze komische serie uit 2018 is te streamen op Netflix en de afleveringen duren gemiddeld 45 minuten.

Tabula Rasa

Deze psychologische thriller gaat over een jonge vrouw genaamd Annemie (ook wel 'Mie') die lijdt aan geheugenverlies na een auto-ongeluk. Ze wordt opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis dat beveiligd is. Een rechercheur die Mie regelmatig bezoekt, beweert dat zij de laatste persoon was die gezien is met Thomas de Geest, die eerder verdween. Is Mie een getuige of de hoofdverdachte? Eén ding is zeker, Mie mag niet uit het ziekenhuis totdat Thomas terecht is en hier zal ze haar hersenen flink voor aan de bak moeten zetten om haar verloren herinneringen terug op te halen. De serie heeft 1 seizoen en is te streamen op Netflix. De afleveringen duren gemiddeld 52 minuten.

De twaalf

Twaalf burgers worden aangewezen en opgeroepen als volksjury tijdens een moordzaak waarbij Frie Palmers beschuldigd wordt van twee moorden op haar beste vriendin en dochter. De burgers hebben de taak om te beslissen over de schuld of onschuld van de schooldirectrice. Ondanks dat de burgers zelf hun eigen problemen hebben komen ze tot een overeenstemming. Deze misdaadserie uit 2019 heeft 1 seizoen dat op Netflix te streamen is. De afleveringen duren 48 minuten.

In Vlaamse velden

Deze serie speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog en gaat over een doktersgezin met de achternaam Boesman dat probeert te overlegen nadat de Duitsers hun huis binnengedrongen zijn. Deze dramatische serie uit 2014 staat op Netflix en de gemiddelde duur van een aflevering is 50 minuten.

Into the night

Deze sciencefiction serie start met een nachtvlucht vanuit Brussel en is onderweg naar het westen. Op een onverklaarbare wijze doodt de zon alles wat op zijn pad komt en de piloot doet er alles aan om in de donkere nacht te blijven om zichzelf en de passagiers en hun bemanning in leven te houden. Deze serie uit 2021 is te streamen op Netflix en heeft 2 seizoenen. De afleveringen duren gemiddeld 37 minuten.

Lees ook: Bingen maar: dit zijn onze favoriete series op HBO Max Nederland