Bingen maar: dit zijn onze favoriete series op HBO Max Nederland

Media door Elsemieke

In Nederland hadden we zeker niet te klagen over het aanbod aan series en films, maar met de komst van HBO Max deden wij spontaan een vreugdedansje. Series die voorheen alleen in Amerika te zien waren of - kuch - illegaal te streamen, kunnen we nu gewoon bingen met HBO Max Nederland. We zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

HBO Max Nederland: deze series wil je zien

Als je dol bent op films, series en documentaires heb je tegenwoordig veel te kiezen op streaminggebied. Naast Netflix, Apple TV+, NPO Start Plus, Disney+, Amazon Prime, Discovery Plus en Videoland zijn er vanaf is Nederland vanaf vandaag nóg een toffe streamingsdienst rijker: HBO Max. HBO Max is de streamingdienst van het bekende Amerikaanse productiehuis WarnerMedia. Het neemt daardoor enorm veel bekende films en series mee.

HBO Max in Nederland kijktips

Hoewel wij dol zijn op Netflix, juichen we de komst van HBO Max Nederland met alle liefde toe. Dat wordt lekker bingen met je favoriete series! Heb je even geen inspiratie welke? Wij hebben de ultieme toppers voor je op een rijtje gezet:

The Sopranos

Denk je aan The Sopranos, dan denk je aan de maffia. Maar dat is niet het enige waar de serie om draait, en dat is juist wat ‘m zo goed maakt. Het gaat over familie, over het huwelijk tussen Tony en zijn vrouw Carmella, over de therapiesessies die Tony volgt om met zichzelf te kunnen leven.

Sex and The City

Heeft deze serie nog een uitleg nodig? Het gaat over de levens van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) en Miranda Hobbes (Cynthia Nixon). De serie 'Sex and the City' is gebaseerd op de boeken van Candace Bushnell. De serie was van 1998 tot 2004 te zien op de televisie. Dikke tip als je houdt van drama, shoppen en benieuwd bent naar de levens van welgestelde Amerikaanse vrouwen.

Gossip Girl

Gossip Girl blijft een absolute aanrader als je 'm nog nooit hebt gezien. In de serie volg je het leven van tieners en uiteindelijk jongvolwassenen in de welgestelde wijk The Upper East Side in New York.

Big Little Lies

Big Little Lies is een serie die bestaat uit zeven delen. Het gaat over een groep vrouwen in een rustig kuststadje in Californië. Van buiten lijken ze allemaal een rijk en onbezorgd leven te leven, maar achter de keurige façades gaan een hoop geheimen schuilen. 

Friends

Zoek je nog naar kijktips voor HBO Max in Nederland? Zet Friends maar op je lijstje. Deze serie speelt zich ook af in New York en het zit vol hilarische scėnes tussen huisgenoten, maar ook ontstaan er bijzondere relaties tussen de Amerikaanse vriendengroep. 

Game of Thrones

Als je houdt van bizarre landschappen, tot in de detail uitgedachte personages en niet vies bent van een dosis geweld, dan moet je Game Of Thrones op je lijstje zetten. Inmiddels zijn er al acht seizoenen van de serie te zien. Dikke tip dus voor als je op zoek bent naar HBO Max Nederland kijktips. Het laatste seizoen van Game of Thrones was verreweg het meest bekritiseerde van de serie. 

Gossip Girl Reboot

Het is al even geleden sinds WarnerMedia aankondigde dat er een reboot komt van de populaire Amerikaanse serie. Ze willen het verhaal zeker niet opnieuw maken, maar juist laten inspelen op de maatschappij zoals we ‘m nu kennen. In de afgelopen acht jaar is er natuurlijk veel veranderd, ook op het gebied social media. Hoe gaat de nieuwe generatie elite studenten daarmee om? Je ziet het in de Gossip Girl Reboot.

And Just Like That

Dit is het vervolg op de populaire serie Sex And The City. In de nieuwe serie 'And Just Like That…' worden ook weer de levens van Carrie, Charlotte en Miranda gevolgd. Ze worden door dezelfde actrices gespeeld, maar nu zijn alle drie de dames in de vijftig. De serie wordt ook wel de Sex And The City reboot genoemd.

The Wire 

The Wire is een politieserie die je een realistisch beeld geeft van het leven in de gewelddadige, corrupte havenstad Baltimore. Het is gebaseerd op de ervaringen van coauteur (en ex-rechercheur) Ed Burns. HBO Max Nederland geeft ons éindelijk de kans om deze toffe serie in een keer uit te kijken.

Euphoria

Euphoria is een Amerikaanse drama over een groep tieners. Het is gebaseerd op de gelijknamige Israëlische televisieserie uit 2012 en vertelt het verhaal van verscheidene middelbare scholieren en hun ervaringen met seks, drugs, liefde en vriendschap.

Wat kost een HBO Max abonnement in Nederland?

HBO Max is vanaf dinsdag 8 maart 2022 beschikbaar in Nederland. Een abonnement sluit je af voor 6 of 8 euro per maand. Je hebt het zogeheten Standaard-abonnement met HD-beeldkwaliteit (1080p), geselecteerde titels in 4K UHD, drie gelijktijdige streams en dertig downloads als bijvoorbeeld in het vliegtuig zit. Het Basis-abonnement heeft een beeldkwaliteit in 720p, één stream en vijf downloads. Tot en met 31 maart krijg je 50 procent korting op je abonnement, dikke tip dus! Dan betaal je 3,99 per maand voor het Standaard- en 2,99 voor het Basis-abonnement. Zolang je lid blijft, behoud je de korting.

Lees ook: 10 feitjes over The Bold Type