10 feitjes over The Bold Type

Media door Laura

Een groepje beste vriendinnen in New York, het is het basisrecept voor menig hitserie. Denk aan Sex and the City, Girls en nu The Bold Type. Op Netflix momenteel een van de best bekeken series voor vrouwen. Hoog tijd om meer te weten over de behind the scenes

Lees ook: 7 sexy films voor een heerlijk avondje ‘Netflix en chill’

Weetjes over The Bold Type

  1. De serie is geïnspireerd op de carrière van Joanna Coles, voormalig hoofdredactrice van de Amerikaanse Cosmopolitan. Joanna is ook een van de uitvoerende producers. In het echte leven is zij net zo’n inspiratiebron als de editor-in-chief Jacqueline Carlyle in de serie.

  2. The Bold Type wordt gefilmd in Toronto, Montreal en New York City.

  3. De acteurs Melora Hardin en Gildart Jackson die Jacqueline en Ian Carlyle vertolken zijn in het echte leven ook getrouwd. Sinds 1997 en ze hebben twee dochters samen.

  4. Het wordt nog schattiger: Melora vierde haar trouwdag op dezelfde dag dat de aflevering over Jacqueline's huwelijksverjaardag werd gefilmd.

  5. Joans scharrel (en later vriendje) wordt door de vriendinnen Pinstripe genoemd, naar het magazine waar het in het begin van de serie werkte. Veel mensen, inclusief de castleden, wisten niet dat hij personge Ryan Dekker heet.

  6. De teksten in de scène over het vastzittende yoni ei werdn grotendeels geïmproviseerd.

  7. Komt de ingang van het Scarlet hoofdkantoor je bekend voor? Het hoofdgebouw is dezelfde als het gebouw van de serie Suits, met dezelfde fassade hoek en lobby ingang op dezelfde manier als in Suits. Het staat in Toronta, Canada.

  8. Over andere series gesproken. Zowel Melora Hardin (Jacqueline) als Sam Page (Richard) verschenen beiden in Scandal. Check aflevering 4 van seizoen 3 en aflevering 15 van seizoen 2. 

  9. De makers van de show hebben twintig Scarlet-magazines gemaakt die op het moodboard konden worden gebruikt. WIj zouden het lezen!

  10. Tijdens zoenscènes voor seizoen 5 moesten de acteurs siliconen maskers dragen in verband met COVID-19. 

Over The Bold Type

Fan van Sex and the City en Emily in Paris, dan is The Bold Type ook helemaal jouw ding. Een affaire met een van de bestuursleden van je werk. Je eerste seksuele ervaringen met een vrouw - terwijl je altijd dacht dat je hetero was. Of een artikel moeten schrijven over je ex-vriend. Het overkomt de hoofdrolspeelsters van The Bold Type. Kat is de social media genie, Jane is de ambitieuze journalist en Sutton is de assistent met fashiondromen. 

The Bold Type is te streamen via Netflix en Videoland.

Lees ook: Ehm: dit verdient Beyoncé per minuut