Streefbedrag crowdfunding voor behandeling MS deelnemer Kopen Zonder Kijken behaald: "geeft veel kracht"

Media door Rochèll

Vorige week schreven we over Rens Kooyman, één van de deelnemers van het huidige seizoen van het populaire tv-programma Kopen Zonder Kijken. Een aantal weken geleden werd bij hem de diagnose MS gediagnosticeerd. Om de behandeling tegen zijn ziekte te bekostigen, werd er een crowdfunding gestart. En er is goed nieuws: het streefbedrag is inmiddels al behaald!

Diagnose MS

Op de crowdfunding pagina Rens Beats MS legt Rens de situatie uit. "Hi! Ik ben Rens Kooyman, 31 jaar en op de dag dat we vierden dat ons zoontje alweer 6 maanden bij ons was, kreeg ik totaal onverwacht een telefoontje met het bericht dat er sporen van MS bij mij zijn ontdekt", schrijft hij. Al snel volgde een diagnose: Primair Progressieve MS. PPMS is de meest progressieve vorm van MS en komt bij slechts 5% van de mensen met MS voor en betekent direct achteruitgang. 

Behandeling bekostigen

Een manier om de ziekte te stoppen is door middel van een Hematopoietische Stamceltransplantatie (HSCT) in Mexico. Zo'n behandeling kost rond de 90.000 euro. Omdat de kosten in nederland niet worden vergoed, startte Rens een crowdfunding. Met succes! Nu, nog geen week later, is het streefbedrag al binnen. Op moment van schrijven is er € 95.033 van € 90.000 opgehaald. 

Streefbedrag behaald

Via de pagina van de crowdfunding geven Rens en zijn vrouw Cristine een update: "In 4 dagen tijd hebben jullie het streefbedrag voor Rens z'n stamceltransplantatie bij elkaar gebracht. De crowdfunding ontplofte helemaal. Zo snel kwamen de donaties binnen met daarbij zoveel lieve woorden van steun. Dit maakt Rens, Cristine en Juul, super blij en geeft veel kracht. Echt in één woord: hartverwarmend!", schrijven ze.

 

Deelname Kopen Zonder Kijken

Presentator Martijn Krabbé en interieurstyliste Roos Reedijk deelden onlangs de video van Rens en riepen hun volgers op om een donatie te doen. "Rens doet mee aan KzK en kreeg slecht nieuws. MS. Ik hoop dat we hem kunnen helpen met al onze kijkers. En dat zijn er best veel", schreven ze bij hun posts.

Op de hoogte blijven van Rens' strijd tegen MS? Op Facebook en Instagram verschijnen regelmatig updates.