Nog geen groene vingers? Deze 5 planten zijn het meest geschikt voor beginners

Wonen door Maya Luz

Groene vingers. Sommige mensen hebben ze van nature en anderen hebben moeite met planten in leven houden. Als jij geen held bent in het onderhouden van planten kan het nog een hele uitdaging zijn om de juiste planten te vinden voor in jouw huis. Maar niet getreurd, want deze planten zijn ideaal voor beginnende plantenhouders.

Lees ook: Plantenlovers opgelet: dit worden de plantentrends van 2022

Lepelplant

De lepelplant heeft donkere, brede bladeren en witte bloemen. Hierdoor staat deze plant mooi in iedere ruimte. Voornamelijk in de slaapkamer of in een kantoor komt een lepelplant goed van pas omdat deze plant erg goed is in het filteren van de lucht. Plaats deze plant in fel licht en geef hem water wanneer de bodem droog aanvoelt of wanneer de bladeren gaan hangen. Dit is absoluut geen reden voor paniek. Deze springen namelijk razendsnel weer terug naar hun normale positie.

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel bekend als de Vrouwentong, heeft opvallende zwaardvormige bladeren die ieder interieur opfleuren. Deze plant is ontzettend makkelijk om te onderhouden. Je kunt deze zelfs neerzetten in bijna iedere ruimte omdat de plant zich goed aanpast aan zijn omgeving, ook met weinig licht. Geef deze plant water wanneer de aarde droog aanvoelt.

Zamioculcas

De Zamioculcas, of de ZZ plant, komt voor in kleine en grote maatjes. Deze plant blinkt uit wanneer deze genegeerd wordt. Het klinkt misschien raar, maar deze plant groeit goed wanneer deze geplaatst wordt in donkere ruimtes, zoals hoekjes van je kantoor of woonkamer. Deze plant kan ook lang tegen droge periodes. Geef de plant water wanneer de bovenste vijf centimeter van de aarde in de pot droog aanvoelt.

Aloë vera plant

Aloë vera planten zijn dol op hitte en de zon. Daarnaast hebben ze maar weinig verzorging nodig. Deze plant staat niet alleen leuk in je interieur maar heeft ook nog skincare voordelen. Zo kun je de gel uit de plant gebruiken om je huid te kalmeren als je te lang in de zon hebt gezeten. Geef je plant water wanneer de bovenste vijf centimeter aarde in de pot droog aanvoelt.

Monstera

Deze stijlvolle plant is misschien wel een van de makkelijkste planten ooit om te onderhouden. Je kunt deze plant vinden in allerlei verschillende maten. De plant groeit langzaam en doet het goed in ruimtes met medium tot veel licht. Geef de plant water wanneer het bovenste laagje van de aarde droog aanvoelt.

Lees ook: Het trucje om je planten altijd precies genoeg water te geven