Plantenlovers opgelet: dit worden de plantentrends van 2022

Wonen door Anne-Fleur

Kan jouw huis wel wat groen leven in de brouwerij gebruiken, maar wil je wel een beetje on trend zijn wat betreft de planten die je in huis neemt? Help has arrived, want het nieuwe jaar heeft weer een heleboel nieuwe trends voor ons in petto. Inclusief de trends die helemaal hot and happening zijn voor je groene vrienden. Dít zijn de leukste plantentrends voor 2022. 

Lees ook: Met deze hack hang je supergemakkelijk een lijstje op zonder waterpas

Plantentrends 2022

Het is februari en dat betekent dat we langzaamaan de koude winter achter laten en ons alvast gaan voorbereiden op de lente. Misschien wel door middel van (alvast) een grote schoonmaak, het kopen van nieuwe kleren, óf het inslaan van nieuwe planten. Voor dat laatste hebben we de tofste plantentrends van 2022 voor je opgezocht. 

Grote bladplanten

Eigenlijk zijn deze soort planten áltijd on trend. Ze blijven namelijk elk jaar mega mooi, en komen dus ook zeker terug in de trends van 2022. Het voordeel van grote bladplanten is dat ze een zuiverende werking hebben - en dat is natuurlijk precies wat we nodig hebben dit jaar. Denk bij deze plant bijvoorbeeld aan een Calathea of een Diffenbachia. Daarnaast kun je ze ook wat kleiner inkopen en kun je misschien beter gaan voor een Lepelplant. 

Retro

Is jouw vibe helemaal retro en zie je dat het liefst óók in je planten terug? We've got ya. Retro planten zijn namelijk ook helemaal hip dit jaar en zorgt voor een frisse, maar toch vintage look. Denk hierbij aan de Begonia, de Curcuma of Polyscias. Dit zijn allemaal traditionele bladplanten. 

Bijzondere planten

Ehm, is elke plant niet bijzonder dan? Tuurlijk wel, maar er bestaan ook bijzonder-bijzonder planten. Zoek je een alternatieve plant die niet iedereen heeft en compleet uniek is? Ga dan voor een zogeheten Very Important Plant. Dit zijn plantjes die bijzonder zijn en dus een uniek uiterlijk hebben. Net niet wat je in elk ander huis ziet. Hoe leuk is dat? 

Lees ook: 6 x kleding die absoluut niet in de droger mag