Fashion alert: tips om jouw garderobe zomerklaar te maken

Fashion door Elsemieke

Zomerkleding. Het uitzoeken ervan is vaak zoveel leuker dan het kopen van winterkleding. De kleding die je in de zomer draagt is vaak kleurrijker, zwieriger, vrolijker. Bovendien is het vaak wat goedkoper dan winterkleding, zodat je er ook wat meer van kunt aanschaffen. Waar kun je jou iedere zomer in uittekenen? Kun je niet wachten tot je je kleurrijke, zwierige jurken weer uit de kast kunt halen, of ben je meer het type dat in de zomer vrijwel hetzelfde draagt als in de winter, maar dan in de dunnere variant en met kortere mouwen en pijpen?

Het seizoen van de jurk

Er is geen seizoen waarin zoveel jurken worden gedragen als in de zomer het geval is. Dit is de tijd om te zwieren, om je benen te showen en in lekkere, luchtige jurkjes rond te lopen. Echte fans dragen het hele jaar door jurken, maar zijn dan steeds in de weer met jasjes, maillots en leggings om het niet te koud te krijgen. In de zomer kun je dat allemaal laten gaan, en blijft alleen de jurk over: wel zo makkelijk.

Welke jurk is in de zomer jouw favoriet? Ga je voor een romantische maxi jurk? Alhoewel je erop moet letten dat je een model kiest dat bij je bouw past, anders wordt het al snel een hobbezak, kunnen deze prachtig staan en fijn zitten. Bijkomend voordeel is dat je niet meteen met de benen bloot hoeft. Zeker als deze aan het begin van de zomer nog niet zoveel zon hebben gezien wel zo fijn.

Kortere jurkjes kunnen natuurlijk ook. In de zomer houden we vaak niet van modellen die strak rond ons lijf zitten, wat lossere, flodderige jurkjes vallen vaak meer in de smaak. Een stuk luchtiger! Je kunt je helemaal op de zomer storten, en voor vrolijk gekleurde jurkjes gaan, maar er zijn ook genoeg wat meer ingetogen en neutrale exemplaren te koop.

Je normale kledingstijl iets aanpassen

Ben jij helemaal niet zo van de jurken, dan zegt het bovenstaande verhaal je waarschijnlijk helemaal niets. Ook prima! Jij pakt het waarschijnlijk lekker praktisch aan. De trui die je in de winter droeg vervang je als deze te warm wordt door een wat dunnere sweater, en in de zomer door een T-shirt. Je lange broek kun je best een tijd blijven dragen, maar op de warmste dagen vervang je hem door een kort exemplaar. Zo makkelijk kan het zijn, en dat is helemaal prima. Het gaat er vooral om dat je draagt waar je je prettig in voelt, zowel in de zomer als in de andere seizoenen.