Waarom je je spijkerbroek niet met wasmiddel maar met azijn moet wassen

Fashion door Sandra E

Wist je dat azijn een wondermiddel is? Niet de gewone schoonmaakazijn, maar je moet de witte natuurazijn hebben. Dit is de azijn die je ook voor een salade gebruikt en het spul is echt een wondermiddeltje voor je spijkerbroek. Waarom? We leggen het uit in dit artikel!

Lees ook: Op zoek naar een comfy jeans? Dit zijn de 10 beste

Waarom azijn?

Wassen met azijn, geen schoonmaakazijn, want die is heel slecht voor je wasmachine. Het is namelijk een agressief middeltje. Gebruik dus de witte natuurazijn. Deze azijn is juist wel heel goed voor je wasmachine en ook nog eens voor je spijkerbroek.

Spijkerbroek met azijn wassen

Je kent het vast wel; je nieuwe spijkerbroek laat vlekken achter op je lichte stoel of bank. Balen! Hoe kun je er nu voor zorgen dat dit niet meer gebeurt. Wij hebben de oplossing. Gebruik azijn tijdens het wassen. Zodra je een nieuwe spijkerbroek hebt gekocht was je deze eerst in de azijn. Vouw de broek binnenste buiten, doe de spijkerbroek in de wasmachine en voeg een fikse scheut witte natuurazijn toe. Je broek volgens het normale programma wassen en tadaaa, je broek zal nooit meer vlekken achterlaten op je stoel of bank.

Donkere was wassen met azijn

Ook donkere was kun je prima wassen met azijn. De kleuren blijven veel beter en je kleding wordt minder snel vaal. Een kopje witte natuurazijn bij de hoofdwas en het wasverzachterbakje vullen met natuurazijn. En je was is weer stralend en fris!

Lees ook: Elke dag een glas appelazijn drinken? Dit is waarom je dat (niet) wilt doen