Dit zijn de leukste webshops met kleding voor lange vrouwen

Fashion door Michelle Bakker

Lange benen mogen een van de zeven schoonheden zijn, het komt verdomd slecht uit wanneer je kleren moet kopen. Broeken en mouwen zijn te kort en wanneer jij een rokje aantrekt kun je eigenlijk zo goed als meteen achter de ramen gaan staan. Lange vrouwen, y’all feelin’ me? Ja toch? Trust me, ik weet met mijn 186 centimeter waar ik over praat. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal ketens en winkels die onze wensen heeft verhoord. Hieronder de leukste webshops voor lange mensen.

ASOS Tall

Mijn persoonlijke favoriet: deze webshop wordt vrij regelmatig bijgevuld met hun eigen tall collectie, waardoor ze altijd up to date zijn als het neerkomt op de laatste trends. Retouren is gratis en hun collectie is niet heel duur. Tipje: ASOS heeft te gekken jurken voor als je een bruiloft hebt. 

Missguided Tall

Britse webshop met een betaalbare collectie. Het is hier en daar wel een beetje aan de 'blote' kant, maar soms zitten er best wel toffe dingen tussen.

Topshop Tall

Topshop was één van de eerste grote ketens met een collectie voor lange vrouwen. Zowel in hun webshop als in hun winkel op de Kalverstraat hebben ze een aparte tall-afdeling. De collectie is up to date qua trends en wisselt vaak.

Longlady.nl

In deze webshop hebben ze spijkerbroeken met lengtemaat 36 en zelfs lengtemaat 38! Worden wij natuurlijk intens blij van. Ook een voordeel: de webshop is Nederlands.

Weekday

Niet perse bedoeld voor lange mensen, maar Weekday heeft wel mooie jeans voor een goede prijs. Deze jeans zijn vaak verkrijgbaar in lengtemaat 34 die dan weer best wel lang kan vallen. Ook verkopen ze er Cheap Monday, die ook lange jeans in z'n collectie heeft. Aanrader!

Boohoo Tall

De collectie van Boohoo is vergelijkbaar met Missguided. De kwaliteit van deze Britse webshop is niet top, maar daar is de prijs ook naar. 

New Look Tall

Hoewel New Look Tall ook via asos.com wordt verkocht, heeft New Look zelf ook een webshop met een aparte afdeling voor lange vrouwen.

Dorothy Perkins Tall

Een Britse webshop met leuke betaalbare kleding voor lange vrouwen. Tipje als je geschikte jurkjes of rokken zoekt voor naar je werk!