5 x DIY-haarolie om haargroei te stimuleren en andere haarproblemen aan te pakken

Beauty door Zora

Natuurlijke oliën zijn perfect om je haren te verzorgen. Ze kunnen jouw haargroei stimuleren en helpen bij het bestrijden van verschillende haarproblemen zoals roos, alopecia areata en droog haar. We hebben vijf DIY-haaroliën voor je op een rijtje gezet die jouw manen sneller laten groeien en tegelijkertijd andere problemen aanpakken.

1. Lavendel en kokosnootolie

Kokosnootolie is perfect voor haar met een lage porositeit en voor krullend haar dat makkelijk in de klit raakt. Lavendelolie gebruiken kan een veilige en effectieve behandeling zijn voor alopecia areata (kale plekjes).

Meng één druppel essentiële lavendel olie met tien druppels kokosnootolie. Zorg ervoor dat je beide oliën goed met elkaar mengt door het goed te schudden. Masseer het goedje op je hoofdhuid en haar. Was daarna je haren met shampoo en breng arganolie aan op jouw lokken. Tip! Mix het goedje in een speciaal flesje en bewaar het voor toekomstig gebruik.

2. Pepermunt en amandelolie

Amandelolie is een lichte olie en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Heb jij dun en steil haar? Kies dan voor amandelolie. Pepermuntolie helpt om roos te bestrijden.

Meng één druppel pepermuntolie met vijftien druppels amandelolie. Schud het goed door elkaar en zorg dat je het op een droge plek bewaard. Masseer de oliën met een cirkelvormige beweging op je hoofdhuid en laat het vijftien minuten intrekken. Was daarna je haren.

Voer een patch test uit met pepermuntolie voor dat je het mengsel maakt. Het kan zijn dat jij last krijgt van een tintelend gevoel op je hoofdhuid. Het is in dat geval beter om het niet te gebruiken.

3. Rozemarijn, argan en castorolie

Rozemarijnolie kan worden gebruikt om haarverlies bij vrouwen te behandelen en het helpt om jeuk op de hoofdhuid te verminderen. Arganolie voorkomt dat jouw haar breekt en het maakt jouw manen glad en glanzend.

Meng één druppel rozemarijnolie met vijf druppels castorolie en vijf druppels arganolie in een kom. Roer het goedje met een glazen of stalen rietje en breng het alleen aan op je hoofdhuid om klitten te voorkomen. Laat het twintig minuten intrekken en spoel het mengsel daarna uit.

4. Jojoba en kamille-olie

Kamille-olie heeft een ontspannend effect en het helpt om de hoofdhuid te kalmeren. Daarnaast kan het ruwe lokken in zachte krullen transformeren. Jojoba-olie voedt het haar en het heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Meng één druppel jojoba-olie met tien druppels kamilleolie. Masseer het goedje op je hoofdhuid en breng het aan op jouw lokken. Laat het twintig minuten intrekken en was daarna je haar.

5. Cederhout en hibiscusolie

Als je last hebt van vettig haar dan kan je het beste cederhoutolie gebruiken omdat het de olieproductie in evenwicht helpt te brengen. Het wordt ook gebruikt om alopecia areata te behandelen. Hibiscusolie helpt tegen roos en hydrateert het haar.

Meng één druppel cederhoutolie met tien druppels hibiscusolie. Schud het mengsel goed en breng het aan op jouw hoofdhuid en haar. Laat het twintig minuten intrekken en spoel het daarna uit. 

Let op: je kunt allergisch zijn voor essentiële olie, dus wees voorzichtig.