5 x celebs met de huidaandoening psoriasis

Celebs door Paula Heeger

Als je psoriasis hebt, denk je soms misschien dat je de enige bent die er last van heeft. Maar no worries, je bent sowieso niet alleen. Er zijn veel meer mensen met deze huidaandoening. Dit zijn 5 bekende celebs die psoriasis hebben en dus ook last hebben van die vervelende jeuk en schilfers.

psoriasis celebrities bekende mensen met psoriasis

Celebs met psoriasis #1 - Kim Kardashian

Je verwacht het misschien niet, maar een celeb die ook psoriasis heeft is Kim Kardashian. Ze kreeg haar diagnose zelfs op camera tijdens Keeping up with the Kardashians. Sinds die tijd is ze af en toe heel open over haar huidaandoening. Ze deelt online bijvoorbeeld wat voor behandelingen ze probeert.

Beeld: Getty Images

Celebs met psoriasis #2 - Kris Jenner

Ook de moeder van Kim Kardashian, Kris Jenner, heeft psoriasis. Inmiddels is de psoriasis wat minder bij haar door onder andere lichttherapie. Vroeger had Kris wel veel last van de huidaandoening.

Celebs met psoriasis #3 - Jonathan Van Ness

Queer Eye-ster Jonathan Van Ness kunnen we ook aan het lijstje toevoegen. Hij maakte zelfs een podcast samen met Cyndi Lauper over de ziekte. In een video voor Glamour heeft Jonathan het over selfcare en je onzekerheden omarmen. "Selfcare is zo belangrijk voor iedereen, maar voor mensen die worstelen met psoriasis, kan zelfzorg nog belangrijker worden", zegt hij. Vroeger bewerkte hij zijn foto's en Facetunede hij plekjes weg, nu laat hij meer zichzelf zien.

Celebs met psoriasis #4 - Cyndi Lauper 

Cyndi Lauper zat niet zomaar in de podcast met Jonathan. Ook deze zangeres heeeft last van psoriasis. Gelukkig weerhield de huidziekte Cyndi niet om een superster te worden en door te breken met Girls Just Want To Have Fun.

Celebs met psoriasis #5 - Cara Delevingne

Last but not least: Cara Delevingne. Als topmodel is het extra moeilijk om geen perfecte huid te hebben. Cara heeft door haar aandoening hele heftige dingen meegemaakt. Tijdens een Fashion Week waar ze meer dan 50 shows liep, kreeg ze zelfs meer last van haar huid. Ook kwam er angst en depressie bij. Een heftige tijd voor haar, zeker omdat niet iedereen het begreep in de modewereld.  "Mensen trokken handschoenen aan en wilden me niet aanraken omdat ze dachten dat het zoals lepra of zoiets was", vertelde ze aan The Daily Mail. Daarna besloot Cara zich meer op acteren te focussen.