Zo kan het ook: na 10 jaar nog steeds verliefd

Relaties door Vera
Verliefdheid: het is een heerlijk gevoel dat helaas vaak snel voorbij gaat. Toch blijkt nu uit onderzoek dat vier op de tien koppels zelfs na tien jaar nog even verliefd zijn als in het begin. Is dat niet even fijn nieuws?

In deze tijd scheiden mensen veel sneller dan vroeger. Neem nou als voorbeeld Kim Kardashian: na een huwelijk van amper twee maanden en één grote ruzie heeft zij al genoeg van haar man. Het ?in voor- en tegenspoed? wordt dus helemaal niet meer serieus genomen. Ook in de 'echte' wereld komt dit vaak voor. In elke familie of vriendenkring is er wel iemand gescheiden; het is tegenwoordig juist bijzonder als je ouders nog wél bij elkaar zijn.

Maar toch blijkt het ook anders te kunnen (hallelujah!)... Uit Amerikaans onderzoek onder 274 getrouwde volwassenen blijkt namelijk dat een groot deel na tien jaar nog even verliefd is als in het begin van hun relatie. In het onderzoek werden onder andere vragen gesteld over seks, algemeen geluk en het denken over je partner. Maar liefst 40% gaf aan dat de verliefde gevoelens na tien jaar nog altijd even intens waren.  

Na twintig jaar huwelijk kregen veel koppels helaas wel een kleine dip in hun huwelijk. Maar niet getreurd: na dertig jaar huwelijk, dus tien jaar verder, steeg de spanning weer en waren ze weer happy as ever.

Ben jij nog steeds zo verliefd op je partner als in het begin?