Dit zijn de lekkerste soorten vegan broodbeleg uit de supermarkt

Eten door Maya Luz

Als veganist vallen er een aantal opties weg op het gebied van broodbeleg. Komen de broodjes pindakaas of hummus inmiddels je neus uit? Dan zijn dit de lekkerste soorten vegan broodbeleg uit de supermarkt.

Lees ook: Dit is waarom aardappelmelk nog beter is dan havermelk

Kips vega snijworst

Was of ben jij dol op snijworst? Dan is deze vega versie van Kips een aanrader. Dit worstje is misschien klein, maar hij zit vol met smaak en is heerlijk voor op brood. Hij smaakt naar de snijworst die je van Kips gewend bent, maar dan op basis van soja- en erwteneiwitten. En is snijworst niet helemaal jouw ding? Dat is geen probleem, want binnen deze lijn heeft Kips ook smeerworst en paté.

Vegan eiersalade van Albert Heijn

Wie dacht dat de woorden vegan en eiersalade niet in dezelfde zin konden staan, hebben het mis. Deze vegan versie van de klassieke eiersalade is bijna niet van het origineel te onderscheiden. Het enige verschil is dat dit product geen eieren bevat, maar tofu. En aangezien tofu ook vol met eiwitten zit, hoef jij je ook geen zorgen te maken over de hoeveelheid proteïne die je binnenkrijgt. Deze spread is heerlijk op toast of op bijvoorbeeld een cracker.

Oatly Haverspread

Wie fan is van havermelk is vast ook wel bekend met het merk Oatly. Naast havermelk maakt Oatly ook yoghurt en jawel, smeerkaas. De haverspread van Oatly heeft die heerlijke smaak die je herkent van de melk, maar dan in een smeerbare vorm. De spread is heerlijk dik en romig, zoals je gewend bent van roomkaas. De haverspread van Oatly is verkrijgbaar in drie smaken: naturel, knoflook, en komkommer, tomaat, basilicum.

Vegan grillworst van Albert Heijn

Voor iedereen die dol is op worst op brood, zijn alle vegan vleeswaren van de Albert Heijn een aanrader. Maar de lekkerste worst die ze hebben is toch wel de grillworst. Deze kun je krijgen in plakjes maar ook in een hele worst. De worst die verkrijgbaar is in plakjes komt in een naturel smaak, maar je kunt hem ook krijgen met plantaardige kaas of in een pikante variant. Deze worst lijkt heel erg op de vleesvariant en is daarom ontzettend lekker als je behoefte hebt aan de smaak van een broodje worst.

Speculoospasta

Voor de zoetekauwen onder ons is er ook nog Speculoos. Deze spread smaakt uiteraard naar de welbekende speculooskoekjes. Kun jij nooit van de koekjes afblijven? Dan moet je de smeerbare versie zeker proberen. De pasta is te verkrijgen in de originele versie maar ook in de crunchy variant. Let er bij dit product op dat je de variant van het merk Lotus aanschaft. De huismerk variant van de Albert Heijn is namelijk niet vegan.

Lees ook: Deze populaire ontbijtjes zijn ongezonder dan je denkt