Geen fan van de sportschool? Dit zijn de leukste alternatieven

Sport & gezondheid door Maya Luz

De sportschool. Sommige mensen komen er het liefst iedere dag terwijl anderen er liever met een grote boog omheen lopen. Naar de sportschool gaan is gelukkig niet de enige manier om fit te blijven. Dit zijn de leukste alternatieven voor de sportschool.

Lees ook: 5 verschillende yogastijlen om uit te proberen

Touwtje springen

Touwtje springen deed je vroeger als kind vast iedere dag op het schoolplein. Maar ook als volwassene is het een leuke manier om actief te blijven. Op één plek staan en springen klinkt misschien saai, maar je kunt met touwtje springen veel variëren. Je kunt het touw langer of korter maken, je kunt je snelheid trainen en je kunt jezelf leuke trucjes leren. Op deze manier ben je op een leuke manier cardio aan het doen. Dat is toch een stuk leuker dan op een loopband staan.

Traplopen

In de sportschool heb je de straimaster, maar als jij je benen en buikspieren wil trainen kun je dit ook doen zonder zo'n apparaat. Je kunt het in je huis, appartementencomplex of op kantoor traplopen. Je kunt ook een beetje variëren door grotere stappen te zetten, het tempo omhoog te gooien of door zijwaards te lopen. Dus pak eens een keer niet de lift en neem de trap!

Wandelen

Tijdens de pandemie zijn we massaal gaan wandelen. Maar waarom zouden we ermee stoppen nu het leven weer een beetje normaal wordt. Maak wandelingen door de stad, in het bos of op het strand om je hoofd te legen en lekker in beweging te komen. Je kunt natuurlijk ook wandelen naar je werk, naar het station of naar de supermarkt. Probeer deze activiteit in je dagelijkse routine te verwerken. Zo kom je nog eens lekker buiten en kun je heerlijk genieten van de natuur of een nieuw gedeelte van jouw woonplaats ontdekken. Zo wordt het halen van 10.000 stappen een eitje.

Lunges tijdens het lopen

Om een simpele wandeling nog effectiever te maken, kun je lunges toevoegen tijdens het lopen. Wissel het lopen af met een aantal lunges om je beenspieren te trainen en je balans te verbeteren. Op deze manier maak je van iedere korte wandeling, al is het maar een wandeling naar de koelkast, een work-out.

Gebruik een app

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met in beweging komen? Dan zijn er een hoop apps die je hierbij kunnen helpen. Zo zijn er apps voor yoga of andere work-outs. Denk aan de Seven Minute Work-out app of Freeletics. Daarnaast kan het dragen van een smartwatch helpen met in beweging komen door je meldingen te geven wanneer je te lang zit. Ook sociale media zijn een goede plek om work-outs op te vinden. YouTube en Tiktok staan vol met creatieve work-outs, van dansen tot intensieve buikspiertrainingen, alles valt er te vinden. Dus probeer eens wat uit en kom erachter wat jij leuk vindt.

Lees ook: Magnesium in druppelvorm voor sporters