Welk speeltje past bij jou?

Intiem door Sandra E

Fleurt jouw libido ook op in de lente en zomer? Je voelt je energieker, aantrekkelijker en ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je meer zin hebt in seks. Wil je een keer een seksspeeltje gebruiken, maar heb je geen idee welke bij jou past? In dit artikel geven wij tips.

Lees ook: samen porno kijken goed voor je relatie?

Verschillende seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn er in verschillende soorten en maten. Het meest bekende speeltje is een vibrator en deze bestaat weer uit verschillende varianten zoals een Rabbit vibrator, Vinger vibrator, G-spot vibrator, Wand vibrator of een Tarzan vibrator

 • Een Rabbit vibrator heeft zijn naam te danken omdat hij op een konijn lijkt. Deze vibrator stimuleert vaginaal en clitoraal.

 • Een Vinger vibrator stimuleert de clitoris in verschillende snelheden. Je hebt een soort kussentje aan je vinger.

 • Met een G-spot vibrator stimuleer je de G-spot.

 • Een Wand vibrator kan je ook als massagetool gebruiken. Deze vibrator  bestaat uit een rond vibrerende bal op een recht handvat. 

 • De Tarzan vibrator lijkt op de Rabbit vibrator maar deze stimuleert namelijk vaginaal, clitoraal en anaal. De Tarzan was vroeger de meest populaire vibrator maar wordt niet meer gemaakt.

Naast de vibrator heb je nog meer seksspeeltjes zoals:

 • Een vibrerend ei, de breng je in en zorgt voor genot omdat het met een afstandsbediening aan het trillen gebracht kan worden. Een vibrerend ei heeft verschillende vibratie standen.

 • Love balls zijn balletjes die je in kunt brengen om je bekkenbodemspieren te trainen maar je kunt ze ook goed gebruiken voor extra genot tijdens de seks. Love balls kunnen voor een opwindend gevoel zorgen omdat ze op verschillende standen kunnen trillen.

Welk seksspeeltje pas nu het beste bij mij?

Oké, we weten nu dat er genoeg variaties zijn  om het genot extra te stimuleren. Maar waar let je op bij de aankoop van een seksspeeltje?

 • Wil je het speeltje onder de douche of in bad gebruiken? Let er dan op dat het speeltje waterdicht is. Er bestaan verschillende soorten die waterproof zijn. 

 • Op zoek naar een speeltje die zorgt voor extra stimulatie? Dan kies je voor een speeltje met vibratie. 

 • Belangrijk is ook om te kijken van welk materiaal het speeltje is. Het materiaal van een seksspeeltje is wel belangrijk. Plastic of rubber speeltjes bevatten vaak weekmakers. Dit is weekgemaakt PVC en bevat ftalaten. Die ftalaten kunnen in je lichaam terecht komen en kan voor gezondheidsrisico’s zorgen. Check voor informatie de website NVWA.nl.

 • Wil je het seksspeeltje vaginaal, clitoraal of anaal gebruken? Let dan op de vorm. Ook kun je nog op de lengte letten of het speeltje geribbeld of glad is.

 • Heb je nog geen ervaring met een seksspeeltje? Begin dan gewoon met een goedkopere versie. Seksspeeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Seksspeeltjes zijn leuk om samen met je partner te gebruiken maar het is ook fijn om jezelf te bevredigen met een seksspeeltje. Experimenteer er dan lekker op los!

Lees ook: Breng je soloseks naar een nieuw hoogtepunt met edging