Klap heeft grote gevolgen voor Will Smith volgens de organisatie van De Oscars

Celebs door Elsemieke

Sinds dat Will Smith presentator Chris Rock tijdens de Oscars 2022 een klap heeft gegeven, gaat de organisatie maatregelen nemen tegen de acteur. Dat laat The Academy of Motion Picture Arts and Sciences weten in een brief naar haar leden. 

Will Smith zegt sorry tegen Chris Rock vanwege klap: "ik schaam me"

"De Raad van Bestuur zal dit proces uitvoeren op een manier die zowel doelmatig als respectvol is voor alle betrokkenen, waarbij tegelijkertijd de normen van de Academie worden gehandhaafd", is te lezen in de brief. De uitzending zondag van de 94e Oscars was bedoeld als een viering van de vele mensen in onze gemeenschap die het afgelopen jaar ongelooflijk werk hebben verricht. We zijn boos en verontwaardigd dat die momenten werden overschaduwd door ongewenste gedrag op het podium."

"Er zitten grote gevolgen aan zijn actie"

Ook Whoopi Goldberg, lid van de Academy, heeft daarop gereageerd in het Amerikaanse programma The View, waarvan ze mede-presentator is. "Ik accepteer de excuses van Will Smith, maar er zitten wel gevolgen aan zijn actie. Niemand is oké met dat wat er gebeurd is. Niemand, niemand, niemand." Volgens Whoopi is het niet de eerste keer dat er gekke dingen gebeuren tijdens de uitreiking van de Oscars, maar het is wel voor het eerst dat we iemand een ander persoon hebben zien aanvallen op het podium.”

Foto: GettyImages

Lees ook: Dit gebeurde er nádat Will Smith Chris Rock sloeg tijdens de Oscars