Will Smith zegt sorry tegen Chris Rock vanwege klap: "ik schaam me"

Celebs door Elsemieke

De Oscars van 2022 stonden dit jaar niet alleen in het teken van de gewonnen prijzen, maar vooral vanwege het inmiddels bekende 'klap-incident' tussen Will Smith en Chris Rock. Inmiddels heeft Will via een bericht op zijn Instagram zijn excuses aangeboden. 

Dit gebeurde er nádat Will Smith Chris Rock sloeg tijdens de Oscars

Will Smith biedt excuses aan voor 'klap-incident' tijdens de Oscars 2022

Will Smith heeft inmdidels publiekelijk op Instagram zijn excuses aangeboden. Hij schrijft het volgende: "Geweld is in welke vorm dan ook giftig en destructief. Het gedrag dat ik tijdens de Academy Awards heb vertoond is onacceptabel en niet te vergeven. Grappen die over mij worden gemaakt horen bij mijn werk, maar een grap die over Jada's medische condidtie gemaakt werd ging me te ver en daardoor reageerde ik emotioneel."

Prachtige reis is bevlekt

Will Smith schrijft dat hij publiekelijk zijn excuses aan Chris wil aanbieden. "Wat ik deed kon niet. Ik schaam me voor wat ik heb gedaan en deze actie staat niet voor de man die ik wil zijn. Er is geen plek voor geweld in deze wereld voor liefde en vriendelijkheid." Chris schrijft ook dat hij excuses wil maken aan de Acedemy, de productenten van de show en "aanwezigen en iedereen die wereldwijd naar de Oscars gekeken heeft." Ook de familie Williams en King Richard familie wordt benoemd. "Het spijt mij enorm dat mijn gedrag deze prachtige reis voor ons allemaal bevlekt heeft. Ik ga met mezelf aan de slag."

Klap incident

Oscar-host Chris Rock maakte in de nacht van zondag op maandag een grap over G.I. Jane, een film waarin Demi Moore met gemillimeterd haar een militair met die bijnaam speelt. Hij verwees daarmee naar de haardracht van Pinkett-Smith. Zij lijdt aan alopecia areata, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Will Smith, die genomineerd was voor beste acteur, liep vervolgens het podium op en gaf de comedian een klap. Nadat hij Rock een klap had gegeven, zei de acteur: "Houd de naam van mijn vrouw uit je verdomde mond."

Chris Rock wist niet van ziekte Jada Smith

Chris Rock zou niet hebben geweten dat Jada Pinkett-Smith, de vrouw van acteur Will Smith, de ziekte alopecia areata heeft. Volgens een bron van de entertainmentsite TMZ zou de 57-jarige Chris Rock nog geen vlieg kwaad zou doen. De komiek zou in shock zijn geweest door de reactie van Smith. Na afloop zou hij direct naar zijn kleedkamer zijn gegaan en het gebouw hebben verlaten. Hij zou nog wel op een afterparty van de Oscars zijn geweest. Smith won uiteindelijk de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol met zijn rol in King Richard, waarin hij de vader van tennissters Venus en Serena Williams speelt. Tijdens zijn dankwoord rolden de tranen over zijn wangen. 

Foto: GettyImages

Lees ook: Zien: dit is de nieuwe vriendin van radio-dj Bram Krikke