Dit gebeurde er nádat Will Smith Chris Rock sloeg tijdens de Oscars

Celebs door Elsemieke

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: De Oscars 2022. Iedereen heeft het over het meest schokkende moment van de avond: Will Smith die presentator Chris Rock een klap geeft. Maar wat gebeurde er eigenlijk ná de veelbesproken klap? 

Lees ook: WOW! Will Smith slaat Chris Rock op Oscars-podium

G.I. Jane-grap

"Haal de naam van mijn vrouw uit je fucking mond". Chris stamelt: "Wauw dude, het was maar een G.I. Jane-grap!" Will schreeuwt nog harder: "Haal de naam van mijn vrouw uit je fucking mond". Dat is in een notendop wat er tussen Chris Rock en Will Smith gebeurde tijdens De Oscars 2022. Iedereen is in shock en het filmpje gaat het hele internet over. Nadat hij Chris Rock geslagen had, volgde er een reclameblok. Wat er direct daarna gebeurde weten we dankzij Ramin Setoodeh, de executive editor van Variety. Zij tweette de video direct na het incident en schreef hierbij "Will Smith’s publicist came over and talked to him at the last commercial. There was also someone standing next to Jada."

The Hollywood Reporter's columnist Scott Feinberg onthulde daarnaast ook dat Will Smith opzij werd gehaald tijdens de commercial break en werd opgevangen met Denzel Washington en Tyler Perry. Will Smith zou de tranen uit zijn ogen hebben geveegd en vervolgens weer naast Jada hebben plaatsgenomen. 

Smith biedt excuses aan tijdens dankwoord

Will Smith won uiteindelijk de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol met zijn rol in King Richard, waarin hij de vader van tennisters Venus en Serena Williams speelt. Tijdens zijn dankwoord rolden de tranen over zijn wangen en bood hij de Academy zijn excuses aan voor het incident. Inmiddels heeft Will Smith publiekelijk zijn publiekelijk zijn excuses aangeboden via Instagram.

"Respectloos"

"Kunst imiteert het leven: ik lijk nu ook op een gekke vader, net zoals dat van Richard Williams gezegd werd. Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben overweldigd door de zaken die God wil dat ik doe. Ik ben geroepen tot het liefhebben en beschermen van mensen." Smith blikte terug op zijn lange carrière in het filmvak. "Als je doet wat wij doen, dan moet je accepteren dat mensen je soms misbruiken. Dan moet je accepteren dat mensen respectloos met je omgaan en moet je lachen en doen alsof alles oké is."

Beeld: GettyImages