WOW! Will Smith slaat Chris Rock op Oscars-podium

Media door Laura

De Oscars waren jarenlang hét Hollywood-event van het jaar, maar de laatste jaren is het maar een saaie boel geworden. Tot gisteravond. Iedereen heeft het over het meest schokkende moment van de avond, Will Smith die letterlijk keihard uithaalt naar presentator Chris Rock. Whaaaaat?!

Lees ook: Oud-Temptation-ster opgepakt voor grootste methlab van Nederland

Grap over Jada Pinckett-Smith

Een vast onderdeel van de Oscars is een monoloog van een comedian, waarin veel A-list sterren op de hak worden genomen. Als Hollywood-acteur moet je tegen een (flauw) grapje kunnen. Toen Chris begon over het G.I. Jane-kapsel van Jada Pinkett-Smith, ging het helemaal mis. Jada lijdt aan alopecia, een aandoening waarbij je je haren verliest.

Op de beelden zie je Will het ene moment nog lachen, terwijl Jada met haar ogen rolt. Ze is duidelijk not amused over deze grap. Wanneer we Chris weer in beeld zien, stormt Will opeens het podium op. Dan slaat hij Chris vol in zijn gezicht, draait zich om en gaat weer op zijn plek zitten. Hij schreeuwt: "Haal de naam van mijn vrouw uit je fucking mond". Chris stamelt: "Wauw dude, het was maar een G.I. Jane-grap!" Will schreeuwt nog harder: "Haal de naam van mijn vrouw uit je fucking mond".

Lees ook: Dit gebeurde er direct nadat Will Chris sloeg

Het artikel gaat verder onder de video.

Staged of niet?

Zowel bij het livepubliek als bij de kijkers thuis was er in eerste instantie twijfel of het relletje tussen Will en Chris is scène was gezet. Het zijn immers beiden acteurs. Tijdens het voorval kijkt het publiek geshockt en lacht af en toe nerveus. Maar algauw werd duidelijk dat Will bloedserieus was. Chris Rock was overduidelijk in shock en bij Will blies nog net geen stoom uit zijn oren. 

Will Smith krijgt award

Enkele momenten na het incident mag Will het podium weer opkomen om een Oscar voor Beste Acteur in ontvangst te nemen. Hij krijgt het beeldje voor zijn rol in King Richard, over de jeugd van Venus en Serena Williams. Terwijl Will speecht rollen de tranen over zijn wangen. 

"Kunst imiteert het leven, ik lijk nu ook op een gekke vader, net zoals dat werd gezegd van Richard Williams", aldus de acteur. "Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen." Hij maakt zijn excuus naar de Academy (organisatie achter de Oscars, de aanwezigen en zegt lachend dat hij hoopt dat hij volgend jaar weer mag komen. Een excuus naar Chris Rock blijft uit...

De politie van Los Angeles, waar de Oscar-uitreiking plaatsvindt, heeft gezegd dat Chris geen aangifte tegen Will zal doen.

Lees ook: Will Smith zegt sorry tegen Chris Rock vanwege klap: "ik schaam me"

 

Beeld: Getty