K3 haalt woede van Belgen op de hals met satirisch corona-lied

Celebs door Laura

Voor het programma 'Even Tot Hier' nam K3 het corona-beleid op de hak met een parodie op hun hit 10.000 luchtballonnen. Hiermee stapten de meiden van K3 een keertje af van hun brave imago, maar dat viel bij de Zuiderburen niet in goede aarde.

Lees ook: FOTO: Volgers van Maan gaan los nadat ze poseert met een sigaret

10.000 luchtkastelen

Hoewel het zangtrio normaal binnen de lijntjes van hun regenboogtenue kleurt, maakten ze een uitzondering voor Niels van der Laan en Jeroen Woe voor hun satirische programma Even Tot Hier. Tijdens de uitzending werd er flink gespot met het onduidelijk coronabeleid. Tijdens de aflevering was K3 te gast om hun 'corona-lied' ten gehore brengen: 10.000 luchtkastelen.

"Mark en Hugo komen steeds met een plan met een datum erbij", gaat een deel van het lied. "Ze bouwen een schitterend luchtkasteel, maar dan blijkt dat het echt nog niet kan. We waren zo blij, maar die datum blijkt steeds opnieuw irreëel. Telkens weer. Oh, ze flikken het keer op keer."

'Gewoon om te lachen'

Hoewel veel Nederlanders er wel om konden lachen, valt de grap niet zo goed bij de Belgen. "Ik heb het gevoel dat de Belgen nog niet klaar zijn voor dit soort humor", vertelt Even Tot Hier-componist Miguel tegen VTM Nieuws. "De meisjes van K3 hebben een kindvriendelijk imago, maar zijn ook mensen van vlees en bloed en met veel humor. Dit was gewoon om te lachen, jongens."

Is het too much? Oordeel zelf:

Lees ook: FOTO: Madonna deelt pikante kiekjes en fans zijn geshockeerd