Zweetgeur uit je kleding krijgen? Dit zijn de 5 beste tips!

Lifestyle door Paula Heeger

Na een lange warme dag ruikt je kleding niet altijd meer zo fris. Heb je last van om de zweetgeur uit je kleding te krijgen en helpt normaal wassen niet? No worries, wij hebben genoeg tips voor je. Dit zijn de 5 tips om zweetgeur uit kleding te krijgen. Hallo frisse items (en hallo rokjesdag!)

Zweetgeur uit kleding krijgen tip #1 - Schoonmaakazijn

Een natuurlijk middel dat altijd goed werkt tegen vieze geurtjes is schoonmaakazijn. Zweetgeur uit kleding halen? Vul een emmer met warm water en doe er een scheut azijn in. Laat je kledingstukken daar even in weken. Doe ze daarna in de wasmachine met wat wasmiddel en wasverzachter en ze ruiken weer helemaal fris.

Zweetgeur uit kleding krijgen tip #2 - Citroensap 

Geen schoonmaakazijn in huis? Misschien ligt er nog een citroen in je fruitschaal. Dompel je mooie blouses onder in een emmer met lauwwarm water en wat citroensap om de zweetgeur eruit te krijgen. Wat je ook kunt doen is citroensap toevoegen aan je wasmachine. In plaats van wasverzachter gooi je het sap van één citroen in de wasla. Wedden dat de zweetvlekken én geur daarna zijn verdwenen? 

Zweetgeur uit kleding krijgen tip #3 - Wodka

Say what, ook schoonmaken met wodka is een optie! Alcohol werkt altijd goed om te ontsmetten en met wodka kun je een heel eind komen. Doe wat wodka op de zweetvlekken door het eroverheen te schenken of doe een beetje wodka in een waterspray en spray op je kledingstuk. Let op dat je geen water bij de wodka toevoegd, als je alcohol verdunt met water trekt de zweetgeur minder snel weg. Alcohol zorgt er namelijk voor dat geurtjes snel verdwijnen en met water is dit effect minder heftig. Pure wodka dus!

Zweetgeur uit kleding krijgen tip #4 - Gebruik zweetplekkenverwijderaar

Er zijn ook speciale middeltjes die werken tegen zweetplekken. Als natuurlijke middelen niet goed werken en je echt te maken hebt met heftige zweetplekken, dan is dit een goede oplossing. Spray de oksels of andere plekken op je kledingstuk goed in met dit middel en laat het 30 minuten intrekken. Daarna doe je het item in de wasmachine met wasmiddel op zo'n 60 graden. Let er wel goed op of het materiaal van je kleding hier tegen kan. De meeste lichte en gekleurde items kunnen deze verwijderaar wel aan, maar als je twijfels hebt over je items met zijde kun je beter voor natuurlijke middeltjes kiezen. Hier lees je meer over wollen kleren wassen zodat ook die items lekker schoon worden.

zweetvlekken verwijderen, zweetgeur verwijderen, zweetgeur in kleding
HG zweetvlekkenverwijderaar - 250ml bij Bol.com

Zweetgeur uit kleding krijgen tip #5 - Stomen

De laatste optie? Breng je favoriete item naar de stomerij óf doe het zelf. Dat kun je doen met een stoomstrijkijzer of met je eigen kledingstomer. Als je veel nette kleding hebt, is een kledingstomer sowieso een must-have, maar het helpt ook tegen zweetvlekken. Niet alle kledingstukken - denk aan wol of zijde - kunnen tegen stomen, maar de meeste stoffen gelukkig wel. Als je last hebt van zweetvlekken in de zomer, stoom je items dan om ze weer lekker fris te krijgen. Beetje textielverfrisser en je bent weer good to go.

kleding stomen, zweetvlekken verwijderen, zweetgeur uit kleding

Young Mountain MI-1640 - Kledingstomer bij Bol.com